Interkom 1-2/2015

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Cyklus Interkom 296
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2015 (první)
"K obsahu tohoto čísla: Do nového roku vítáme několik nových předplatitelů našeho časopisu, je to prima pocit, když nás jen neubývá a stále je tu pár stovek čtenářů, kterým nejde jen o novinky včerejšího dne, ale třeba i měsíc počkají na ne úplně aktuální, ale zato trochu důležitější informace o dění na naší SF /F scéně. Bohužel i naše realita občas osciluje mezi SF a hororem a tak hlavně v rubrikách typu Odposlechnuto najdete i narážky na náš reálný neliterární život a svět, doufám, že vás to neotravuje, obvykle tím vyplňuji prostor, kam by se nevešla ani ta nejmenší anotace. Dělám to v nejlepší tradici fanzinů, tenkrát bychom tiskli i na ořízce, kdyby to šlo a kdybychom nějakou měli.
PéCé se nám polámalo, mnoho škody nadělalo, udělalo bác, a proto tento IK dostáváte ještě později než jindy, není to tak, že bych letošní číslo jedna zadržoval, dokud nepošlete předplatné, ale pokud jste to tak pochopili a předplatné poukázali, tak se dobře stalo a redakce vám děkuje :-)
Za další zdržení si mohu trochu sám, Petra Slováková se na webu XB-1 pustila do CKČ. Promýšlení, v čem by mohla mít pravdu a o čem svědčí podobné texty, mě přimělo k napsání článku o fungování CKČ, najdete jej na straně 6. Stál mě asi víc času, než si problém zaslouží, ale pokud alespoň několika autorům CKČ pomůže vzít si z hodnocení poroty něco pro své psaní, tak to snad nebyl ztracený čas.
Opět vycházíme jako dvojčíslo, takže máte dvojnásobný nášup vědy a další pokračování seriálu Martina Gilara o životě v USA. Vrcholem (dvoj)čísla asi bude velká recenze, kde Miloš Ferko rozebírá poslední díl Kronik české science fiction Ivana Adamoviče. O filmovou rubriku se tentokrát postaral Ivo Fencl, o reportáže Julie Nováková. Velký prostor věnujeme anketě PAF, užitečné hlavně tím, že na jednom místě najdete autory, kteří se v daném roce snaží uspět v mnoha probíhajících soutěžích, tentokrát je suchý výčet doplněn o rozhovory s třemi nejúspěšnějšími." - Zdeněk Rampas

OBSAH:

Fénixcon 2014 ve znamení restartu!
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Spousta podivností
Turingův test na PragoFFestu
Na začiatku nového veku
Je libo grilovaného vetřelce
Mazurské legendy
PŘÍPAD STALIN
Píseň o kosmických hrdinech
Zvěrolékařova zvěrstva pro zvídavé
Julie Nováková: Neúnavný žánrový Blíženec
PAF aneb Přebor Autorů Fantastiky
PAF 2014 (pořadí)
Jak čistě zní Ryanova Píseň krve?
Neúprosný střet kultur
Civilizační šok2
Moudrost vědy a sf+f
Časem s vědou – leden
Sokratův omyl
Časem s vědou – únor
Skleněný strop rodu Homo
Birdman. O muži, který nechtěl jít cestou toho nejmenšího odporu
Duelový opus završen!