Interkom 11-12/2016

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 308
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 28
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
"Sestavovat Interkom v tomto předvánočním čase nabitém událostmi není jednoduché, když se redaktor účastní společenského života, není čas na práci pro časopis a naopak. Posuďte sami, jak to dopadlo, no asi jako každý kompromis…

Chtěl jsem upozornit na pár věcí, které by vám pomohly s výběrem dárků, ale místo se našlo jen pro některé, ostatně u dobré knihy nezáleží na datu koupě či darování. Začal jsem číst sbírku Žena se lvem a přes mou počáteční skepsi mohu zatím věc jen chválit, více v rozhovoru Julie Novákové s editorkami na straně 8.

Ivo Fencl a Honza Křeček nás zásobili recenzemi na tak trochu zvláštní knihy, Honza přidal ještě rozhovor s Richardem Podaným.

Náš občasný přispěvatel Milan Petrák poskytl ukázku ze své nové knihy Terapie chaosem, třeba zaujme i nás, kteří na sobě ještě potřebu terapie neshledáváme.

Z časopisu Instinkt se mě zeptali, co si myslím o dronech, odpověď na zaslané otázky rovněž trochu zdržela vydání tohoto čísla, tak bude jen spravedlivé, když si je budete moci přečíst na straně 22.

Možná jste zaslechli o iniciativě „Za obálku MLOKA důstojnější“, věřím tomu, že většině petentů šlo o to, že by se jim líbilo, kdyby obálka sborníku souvisela s obsahem, ale bez imunizační zkušenosti minulého režimu se podepsali pod text, jakým politická korektnost natahuje pařáty do hájemství zdravého rozumu, kterým fantastika dlouhé roky byla (stejně jako chvilku trvá, než na sobě poznáte příznaky tyfu, ani tohle není okamžitě zjevné, nicméně používání slovních spojení typu „laciný a nedůstojný stereotyp“ mi přijde jako diagnosticky uchopitelné). Víc na straně 12." - Zdeněk Rampas


OBSAH:

Fénixcon 2016
Čtenářův průvodce po Interkomu
Vánoční tipy od Laseru
Hvězdný bulvár
Žena se lvem
Lavie Tidhar: Muž leží a sní
Lovecraftovská Atlantis a obří pavouci
Za obálku MLOKA důstojnější
Všechno je jenom dvakrát
O české porevoluční fantastice
Čriepky diamantového veku
Rozhovor s Richardem Podaným
Silvestr se blíží
Drony z trochu SF pohledu
Civilizační šok2
Časem s vědou – listopad
Leibnizovy filosofické světy
Komunikace chaosem
Jiří Olšanský: Prostor k navštívení
O nejlepší fantasy 2016
O Stříbřitělesklý halmochron
Faktor Churchill