Hra o trůny (Druhá edice)

kategorie: Hry Deskové hry, Novinky
1019 Kč
(sleva 15%)
1199 Kč


VYPRODÁNO

Autor Jason Walden
Vydavatel Blackfire
EAN 9781589947207
Počet hráčů: 3 - 6
Věk: 14+
Doba hry: 120 - 240 min.

Král Robert Baratheon zemřel a sedm království zbrojí na válku o náhle uvolněný trůn. Lord Lannister, tchán zemřelého krále a otec Cersei, chce získat trůn pro svého mladého syna Joffreie. Stannis Baratheon, z Ostrova dračích kamenů, však ví, že zemřelý král nebyl pravým otcem Jofrreiho a tak si by nejradši obsadil trůn sám. Lord Grayjoi z Železných ostrovů se snaží ovládnout trůn pomocí vzpoury a má opravdu velké ambice. Na severu sídlící Lord Stark prosazuje svou sílu, aby bránil své zájmy a jih obývající Lord Tirell má zájem o železný trůn již od nepaměti. Kdo se nakonec posadí na „Železný trůn"?

Ač to možná nevypadá, tak Game of Thrones není nikterak zlášť složitá hra na pochopení. Jako zástupce jednoho z pěti rodů bude vaším úkolem vysvětlit všemi možnými metodami spoluhráčům, že vy jste ten pravý, kdo by měl usednout na trůn. Čeká vás těžké rozhodování, které z území necháte padnout a které naopak uhájíte, kam vést své armády a zdali je vybavit zásobami či doufat, že se nějak uživí sami. Budete využívat svůj politický vliv při hlasování o tom, kdo zavládne následující kola. Vzhledem k tomu, že příprava na každé kolo probíhá tak, že vložíte na region žetony se značkou akce, kterou hodláte provést, tak aby ji nikdo neviděl dříve než umístí svoji, čekají vás skutečně mnohé výzvy a překvapení. Díky tomuto systému se hra nemůže opakovat a vy se budete těšit na každou další partii.

Tato vylepšená druhá edice přináší řadu novinek do již tak perfektní hratelnosti Game of Thrones. Obsahuje prvky z rozšíření původního vydání, včetně přístavů, posádek, karet divoké zvěře či obléhací stroje. K tomu všemu ještě přidává zbrusu nové inovace, jako například praktickou zástěnu, za kterou můžete uschovat vaše trumfy před zvědavýma očima nebo karty "změny boje", které do válečného konfliktu přinesou trochu více nejistoty.


Herní materál:

1 pravidla hry
1 hrací plán
138 plastových jednotek
42 karet rodů
30 karet Západozemí
9 karet divokých
24 karet bojových zvratů
6 zástěn
90 žetonů rozkazů
120 žetonů moci
18 žetonů vlivu
6 žetonů zásob
14 žetonů neutrálních vojsk
6 žetonů vítězných bodů
6 žetonů sídel
1 žeton Železného trůnu
1 žeton Čepele z valyrijské oceli
1 žeton havrana Zvěstovatele
1 žeton herních kol
1 žeton hrozby divokých
1 tabulka královského dvora

Další obrázky