Válečníci bouře

kategorie: Knihy - beletrie Historické, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč


VYPRODÁNO

Autor Bernard Cornwell
Obálka neuvedeno
Ilustrace John Gilkes
Překlad Jiří Beneš
Cyklus Království Alfréda Velikého 09
Vydavatel BB art
EAN 9788075076434
Formát 15,2 x 21,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 302
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
Válečníci bouře je devátá kniha Anglosaské kroniky. Uhtred se ocitá v situaci, která nemá snadné řešení. Je nucen rozhodovat se mezi svým rodem a loajalitou k Æthelflaed, mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Ale ať se rozhodne tak či tak, celou zemí bude znít řinkot zbraní boje mezi vikingy a Sasy.

Syn Alfreda Velikého Edward vládne spolu se svou sestrou Æthelflaed Wessexu, Mercii a Východní Anglii. Všude kolem jsou však seveřané, věčně připravení bojovat nejen o dobrou půdu, ale také vylupovat bohatá opatství a podnikat drancířské nájezdy.
Severní Mercii ovládá z pevné bašty opevněného Ceasteru největší saský válečník Uhtred z Bebbanburgu. Nápor seveřanů však sílí a dochází k tomu, že do Mercie vtrhnou z Irska Norové, vedení Ragnallem Ivarsonem. Jejich náporu, umocněnému spojením s Northumbrijci, je schopen čelit pouze Uhtred, neboť Edward i Æthelflaed se navzdory vzrůstající hrozbě zdráhají vyjít z bezpečí svých pevností. Mohou však Uhtredovi věřit, když jeho dcera je ženou Ivarsonova bratra?
V této těžké situaci je Uhtred nucen rozhodovat se mezi rodinou a loajalitou k Æthelflaed, stejně jako mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Avšak muž se srdcem válečníka musí i v tomto nelehkém boji obstát.