Kartomancie

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
350 Kč
(sleva 10.00%)
389 Kč

ks   
Autor Michael A. Stackpole
Obálka Lubomír Kupčík
Cyklus Věk objevů 02
Vydavatel Triton + Epocha
EAN 9788073875114
Formát 17,3 x 21 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 480
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Michael A. Stackpole se vrací s druhým dílem průlomové trilogie mapující nová území ve světě fantasy. Kartomancie nás znovu zavede do společnosti tvůrců map s neobyčejnými schopnostmi.
Bezejmenný nepřítel stojí před branami a vypadá to, že existuje jediná cesta, jak zachránit Nalenyr před zapomněním. Dávní hrdinové, kteří už jednou bránili zemi, musí být znovu probuzeni. Ke splnění tohoto cíle je však zapotřebí vykonat cestu do pustiny, kde jsou podle pověstí uvězněni. Pustiny, ve které není nouze o magii a nebezpečí.
Keles Anturasi, vnuk knížecího kartografa, je v zajetí znepřáteleného národa a jeho schopnosti mu snadno mohou přinést rozsudek smrti. Jeho bratra Jorima v říši daleko za oceánem uctívají jako boha. A jejich sestra Nirati dlí v ráji na pomezí života a smrti, ve společnosti svého šíleného dědečka a starého čaroděje toužícího zničit svět.
Všichni tři teď se svými společníky bojují o holý život ve světě, v němž válka na zemi zrcadlí válku v nebesích. Čeho se bohové obávají, tomu musejí lidé statečně čelit. Pomůže jim jejich hrdinství a kouzla přežít tam, kde jsou věci zřídkakdy tím, čím se zdají být?