Strindbergova hvězda

kategorie: Novinky, Knihy - beletrie Thrillery
340 Kč
(sleva 10.00%)
378 Kč

ks   
Autor Jan Wallentin
Obálka Jiří Mičkal
Vydavatel Jota
EAN 9788072179510
Formát 14,8 x 21,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 416
Rok a pořadí vydání 2011 (první)
Jeden kříž. Jedna hvězda. Už pře sto let čekají odděleně každý ve své temnotě. Spolu tvoří klíč k nejlépe utajené záhadě na světě. Nyní se opět vynořily na světlo a štvanice začíná. Hon, v němž je historik Don Titelman jak lovcem, tak kořistí, aniž by přesně věděl proč. Tuší ale, že v nesprávných rukách by kříž s hvězdou mohly přivodit nepředstavitelnou katastrofu.
Příběh začíná v hluboké důlní šachtě v blízkosti švédského města Falunu, kde sportovní potápěč Erik Hall najde až děsivě dobře zachované mrtvé tělo, které v ruce křečovitě svírá mystický kříž. Když potápěč začne psát o svém nálezu v novinách, ukáže se, že o něj v různých částech světa usiluje řada mocných lidí. Začíná dlouhá a napínavá cesta Evropou až na sever, přes ledově studené moře. Kříž spolu s hvězdou, která k němu nedílně patří, totiž ukazují cestu k temnému tajemství uprostřed ledových ker. Dokážou hlavní hrdinové rozuzlit osud expedice, podniknuté před sto lety?
Strindbergova hvězda je napínavý historický, zároveň detektivní i dobrodružný román s prvky severské mytologie, mysticismu, science fiction i nacistického okultismu.
Ve svém žánru skvělé dílo, podobné románům Dana Browna.

„Chtěl jsem napsat něco, co by bylo až nestoudně zábavné, to byla moje hlavní myšlenka, když jsem s knihou začínal. Psal jsem hodně, když mi bylo kolem dvaceti, ale vždy to na něčem ztroskotalo, a když už jsem čekal patnáct let, řekl jsem si, že teď už se to nebude opakovat a napíšu příběh, který dá vyniknout mojí představivosti.“

Zahraniční nakladatelé rozpoznali potenciál knihy už půl roku před tím, než vyšla ve Švédsku. Za rekordní částku byla prodána mimo jiné do USA, Anglie, Německa, Francie, Itálie, Španělska, Brazílie, Norska, Finska, Dánska, na Island a do Holandska.

Jan Wallentin (*1970) se narodil v Linköpingu a v současné době žije ve Stockholmu. Než vyšel jeho debutový román Strindbergova hvězda, pracoval jako novinář a redaktor ve švédské televizi. Obdržel už smlouvu na další knihu, na které začne pracovat poté, co se vrátí z rodičovské dovolené.