Zimní oběť

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky, Novinky
296 Kč
(sleva 10.00%)
329 Kč


VYPRODÁNO

Autor Mons Kallentoft
Obálka Eva Lindbladová
Překlad Luisa Robovská
Cyklus Malin Forsová 01
Vydavatel Host
EAN 9788072944163
Formát 13,6 x 20,5 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 448
Rok a pořadí vydání 2011 (dotisk prvního vydán)
Panuje nejstudenější zima, jakou kdo pamatuje. Za obzvlášť mrazivé noci je nalezeno tělo obézního muže visící na osamělém stromě uprostřed větrem ošlehané pustiny Östergötlandu. Případem je pověřena mladá kriminální inspektorka Malin Forsová, svobodná matka řešící své osobní problémy. S kolegy z linköpinské policie musí zjistit, kdo je onen muž a jak se jeho tělo ocitlo na stromě. A kdo ho zavraždil. Hledání vraha zavede Malin k nejtemnějším zákoutím lidského srdce.

První díl kriminální série Monse Kallentofta, „nového krále skandinávské detektivky“, se okamžitě po vydání stal bestsellerem. Jen ve Švédsku bylo prodáno více než tři sta tisíc výtisků, kniha zde byla celé tři měsíce nejprodávanějším titulem a dominovala žebříčkům prodejnosti i v ostatních severských zemích. Práva byla prodána již do jedenácti zemí a chystá se filmové zpracování celé série.


Mons Kallentoft se odklonil od literatury, za niž sklízel ceny, k žánru takzvané literární detektivky.
Nordin Agency

Kallentoftův styl je naprosto výjimečný a vytříbený, vyprávění budete s potěšením hltat. Jsem přesvědčen, že napsat krásnější detektivní román už půjde jen těžko.
Kristianstadsbladet

Neuvěřitelně napínavé.
Camilla Läckbergová