Ďáblova kolonie

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč


VYPRODÁNO

Autor James Rollins
Obálka Bohumil Fencl
Překlad Zdík Dušek
Cyklus Sigma Force 07
Vydavatel BB art
EAN 9788074611711
Formát 15,6 x 21,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 384
Rok a pořadí vydání 2012 (první)
Autor napínavých bestsellerů James Rollins přichází s románem, který se odvažuje odpovědět na znepokojující otázku týkající se samotných kořenů Ameriky: Mohlo založení Spojených států stát na hluboké lži? Šokující pravda je ukrytá v troskách, ztracených v čase a odsouzených k zapomnění, na místě známém jako Ďáblova kolonie.
Hluboko ve Skalistých horách přitáhne mezinárodní pozornost hrůzný nález stovek mumifikovaných těl. Přes pochybnosti o jejich původu se k pravěkým ostatkům přihlásí místní Úřad pro indiánské kulturní dědictví, stejně jako k podivným předmětům objeveným ve stejné jeskyni: zlatým talířům pokrytým nerozluštitelným písmem.
Při výtržnostech na místě nálezu zahyne antropolog, který shoří na popel při ohnivé explozi před zraky televizních štábů. Důkazy směřují k radikální indiánské skupině, jejímž členem je i mladá teenagerka, která unikne se životně důležitým vodítkem k vraždě a zavolá jediné osobě, jež jí může pomoct: svému strýci Painteru Crowovi, řediteli Sigma Force.
Painter zahájí válku mezi nejmocnějšími zpravodajskými agenturami v zemi, aby neteři pomohl, hrozí však ještě daleko větší nebezpečí, neboť události ve Skalistých horách uvedly do pohybu geologickou řetězovou reakci, která ohrožuje celou západní polovinu USA.
Painter Crowe spojí síly s velitelem Grayem Piercem, aby pronikl do tajného spolku, který tahá za nitky amerických dějin od založení prvních třinácti kolonií.
Stačí ale Painter odhalit pravdu – která má moc svrhnout vládu –, než zničí vše, co je mu drahé?