Pět neděl v baloně

kategorie: Knihy - beletrie Historické, Knihy - fantastika Pro mládež, Novinky,
1340Kč s DPH


VYPRODÁNO

Autor Jules Verne
Ilustrace Riou, Montaut
Překlad F. Pelikán
Série Svět Julese Vernea 07
Vydavatel Josef Vybíral
EAN 9788090258792
Formát 19,7 x 27,4 cm box, vázaná s přebalem v boxu
Počet stran 304
Rok a pořadí vydání 2013
Jules Verne ve své románové prvotině vydané u nakladatele Hetzela kombinuje dobrodružství, překvapení, technické a geografické popisy.

Kniha je výtečným shrnutím průzkumu afrického kontinentu, v té době ještě nedokonale známého Evropanům, kteří chtějí objevovat jeho další tajemství.

Doktor Samuel Fergusson, doprovázen svým přítelem Dickem Kennedym a sluhou Joem podniknou objevnou cestu napříč Afrikou – pevninou částečně neprobádanou – za pomoci balonu naplněného vodíkem. Balon byl vybaven zařízením, které dokázalo zabránit unikání plynu, díky jemuž bylo možné libovolně sestupovat a vystupovat a tak mohl vzduchoplavec využívat větrů vanoucích v různých výškách rozdílným směrem.

Po startu ze Zanzibaru expedice očekávala, že se utvrdí v Burtonových a Spekeových výzkumech ve východní Africe, které spojí s výzkumy Bartha na Čadu a Sahaře.

Cestovatelé prožili mnohá podivuhodná neočekávaná dobrodružství a po překonání obtíží šťastně přistáli na řece Senegal u Gouinských vodopádu.

Kniha je vydávána za kompletního ilustračního doprovodu, původních černobílých a barevných rytin, v kartonovém pouzdru, s jednotně černobílým přebalem, raženou plátěnou vazbou a se zlatou ořízkou.

Další obrázky