Star Wars: Před dávnými časy... - kniha druhá

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
891 Kč
(sleva 10.00%)
990 Kč


VYPRODÁNO

Autor různí
Kresba různí
Obálka Carlos Garzon, Al Williamson
Překlad Tomáš Jeník
Cyklus Před dávnými časy... 02
Svět Star Wars
Série Omnibus
Vydavatel BB art
EAN 9788074614026
Formát 16,6 x 23,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 464
Rok a pořadí vydání 2013 (první)
Před dávnými časy, v jedné předaleké galaxii…
Farmářský synek Luke Skywalker odmalička snil o tom, že vzlétne ke hvězdám, a nakonec zažil mnohem, mnohem víc, když se spolu se starým Jedim vydal zachraňovat princeznu, zapojil se do galaktického povstání a vlastnoručně zničil nejvražednější superzbraň, jakou kdy kdo sestrojil. Lukovými dobrodružstvími z filmu Hvězdné války: Nová naděje to však jen začalo. Mezi lety 1977 a 1986 vydával Marvel Comics každý měsíc jeho komiksové příběhy, kterými celé jedné generaci fanoušků připomínal, kolik zábavy a radosti jim nabízí svět Star Wars a pomáhal jim překonat netrpělivé čekání na další díl filmové série.
V tomto souboru naleznete sešity od č. 28 po č. 49 včetně mimořádné ročenky č. 1, které v Marvel Comics vycházely v sedmdesátých letech minulého století. A nechybí ani komiksová adaptace filmu Impérium vrací úder. komiksu Star Wars.

Marvel a komiksy Star Wars? Nechybělo málo a ke spojení těchto dvou fenoménů nemuselo vůbec dojít. Vydavatelství Marvel svou „ránou za milion“ nejenom že zachránilo zisky v letech 1977–1978 a probudilo k životu jednu ze svých nejúspěšnějších komiksových sérií, ale hlavně svým čtenářům dodalo celkem 107 sešitů a 3 výroční speciály obsahující jedinečné osudy a události oblíbených postav z předaleké galaxie.
O tom, že se opravdu jednalo o „zvláštní“ a zároveň „kouzelné“ příběhy, svědčí i sešity obsažené v této knize. Kde jinde narazíte na vyprávění, ve kterých si Han Solo vyrovnává účty s Jabbou Hutem, princezna Leia budí spící buňky Povstání, Luke Skywalker čelí hrozbě smrtonosné super-zbraně ovládané rodem Taggeů atd. A jako třešnička na dortu se mezi těmito klenoty krásně vyjímá komiksová adaptace Epizody V – Impérium vrací úder, která značně předešla svou dobu a od doby svého vzniku doznala několik úprav.
Tyto a mnohé další obsažené příběhy nastiňují nejenom atmosféru vesmíru Star Wars, ale také ryzí čistotu komiksové tvorby konce sedmdesátých let. Už jen proto byste tyto originální a kouzelné příběhy mohli ocenit.