Interkom 12/2013

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Cyklus Interkom 288
Vydavatel Nová vlna
Formát 17 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2013 (první)
"Ctižádost vydat číslo 12 ještě v daném roce, tedy 2013, mě přiměla nečekat na vhodnější článek na stranu jedna a zveřejnit zde mou stať původně sepsanou pro server Vlčí bouda (vlcibouda.net/vyti-na-mesic/11-13-made-in-cssr/189-tanec-okolo-sf). Většině čtenářů-dinosaurů asi neříkám nic nového, však píšu o událostech a věcech, které započaly před padesáti roky, ale snad bude užitečné je někde shrnout.

Třebaže poslední číslo roku 2013 nevychází jako dvojčíslo, máme trochu skluz ve vědeckém kalendáriu, takže dostanete nášup v jedné z nejoblíbenějších rubrik Časem s vědou a samozřejmě i v Třeštění. Na straně 14 přinášíme tabulku PAF – Přeboru autorů fantastiky. Nevím, zda nám řekne něco podstatného o jejich kvalitě (Lenona Štiblaríková je na 30. místě), ale určitě nějak odráží chuť uvedených autorů zúčastňovat se soutěží pořádaných SF kluby či fandomem. Takže se dá očekávat, že o mnohých z nich ještě uslyšíme a od některých si třeba i něco přečteme.

V tomto čísle vychází poslední pokračování práce Vznik fandomu a „realistická fikce“ Jana Hlavičky a Ivana Kmínka od Jana Czechaczka. Od čísla jedna příštího roku se můžete těšit na Motiv iniciace v moderní britské fantasy: komparace Harryho Pottera a Jonathana Strange od Michaely Ševčíkové. A samozřejmě a hlavně si můžete přečíst, kolik činí předplatné IK a jak jej poslat na to jediné a správné místo." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Made in ČSSR: Tanec okolo SF
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Probouzí se nová éra space opery?
Rej stínů – pocta Bradburymu
Mycelium II – Led pod kůží
Zlatá zebra 2013
Už je tady zas aneb Byl by dnes Hitler eurokomisařem?
Danse Macabre
Paranormální vyšetřovatelé z Prahy jsou zmetci jak se patří…
Telo a iné kyberhrôzy
Petra Slováková: Železonoc
Zpátky do času – Kingův Dallas 63 a zavraždění Johna F. Kennedyho
Prachožrouti
Časem s vědou
Ivo Fencl: Domek pana Stilburyho
Vyznání (Třeštění 21)
Časem s vědou
Růže pro neznámého génia
Parcon / Fénixcon
Cena Daidalos za rok 2013

Příloha: Vznik fandomu a „realistická fikce“ Jana Hlavičky a Ivana Kmínka