Terra nullius

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
331 Kč
(sleva 10.00%)
368 Kč

ks   
Autor Julie Nováková, Martin Gilar, Tomáš Petrásek, Tomáš Dostál, Karolina Francová, Alexandr Kazda, Petra Pecharová, Lucie Lukačovičová, Hanuš Seiner
Obálka Jakub Javora
Série Edice Brokilon Alternativa 03
Vydavatel Brokilon
EAN 9788074562563
Formát 14,3 x 22 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 336
Rok a pořadí vydání 2015 (první)
Co znamená být lidmi? A jak dlouho jimi ještě zůstaneme?Příběhy vyprávějí o lidech, ať už je hrdinou člověk nebo mimozemšťan, robot či zvíře. Sci-fi je ovšem výjimečná tím, že tvoří a rozvíjí definici, co vůbec znamená být člověk, dostává postavy na samou hranici lidství a mnohdy ji i překračuje.

Setkáte se tu s příběhy, jejichž autoři se nebáli dojít až do
neprozkoumané země nikoho za lidstvím. Každý je jiný a originální, ale přinejmenším jedno mají společné – dechberoucí fantazii. Vydáme se s nimi do světa tajných služeb, nebezpečné archeologie a biotechnologií, na samou hranici Sluneční soustavy ke členům chystané první mezihvězdné výpravy, mezi bytosti obdařené docela jinými právy než běžní lidé, nečekané průkopníky nových technologií, za fascinujícími kosmickými fenomény i k lidem válčícím o přežití, o záchranu a pomstu – nebo naději na poznání.

Antologie českých sci-fi povídek žánru „biologické science fiction“, které se věnují tématu transhumanismu ve všech jeho myslitelných podobách. Inteligentní, přemýšlivá a velmi čtivá díla těch nejlepších.