Interkom 4-5/2015

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Cyklus Interkom 298
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2015 (první)
"Akademie SFFH pro tento rok je za námi a mohu tedy dokončit květnové číslo IK. Vyhodnocení loňské produkce najdete na straně 1. Další dobrou zprávou je, že se našel zájemce o pokračování v mé (a Jany Jůzlové) práci. Navíc, protože byl právě jeden, byl jsem ušetřen nutnosti pořádat výběrové řízení a hned jsem Ondřeje Moravu (manžela Lucie Lukačovičové) zapojil do práce podle plánu „letos pomáháš ty mně, příští rok já tobě a pak už si to děláš sám“ :-).
V Bulváru připomínám svou nekonečnou práci na knize Dvanáct nesmrtelných, kterou jsem sestavil pro Argo k dvacátému ročníku Akademie SFFH, doufám, že si ji všichni pořídíte. Abyste věděli, do čeho jdete, přetiskujeme v tomto čísle její doslov.
Honza Křeček nám poskytl interview s populárním Kevinem Hearne (nominace ASFFH v kategorii Nejlepší fantasy a horor za rok 2013), Milan Krejčí sepsal své zážitky z vernisáže výstavy Miroslava Havlíčka, kde se také křtila jeho monografie ZOOOM3, František Houdek poslal hned čtyři články cyklů Časem s vědou a Třeštění letitého popularizátora a Vendula Brunhoferová, Ivo Fencl, Filip Gotfrid, Roman Lipčík a Pavel Mandys a Jan Žlebek dodali recenze na sedm novinek, Michaela Ševčíková slíbila napsat recenzi na minisérii BBC o Jonatanu Strangeovi a panu Norrellovi, zatím poslala pár dojmů o prvním dílu." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Akademie SFFH za rok 2014
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Kevin Hearne v Praze
Dvanáct nesmrtelných
Dvacet let s Akademií
Deset tváří space opery
Kim Newman: Anno Dracula
Rohatí versus křídlatí
Očistný Ray Bradbury
Olomoucký předčasný apríl
Vina i trest v závějích náznaků
Vetřelec: Neprobuzení
Jonathan Strange a pan Norrell
Reinhard v kraji divů za interfacem
Hledání klíče ke kolonizaci
Horla
Cena Karla Čapka a jiné podivnosti
Civilizační šok
Časem s vědou – duben
Ze života bílých vran
Třeštění letitého popularizátora 37
Časem s vědou – květen
Guláš po Babičce
Třeštění letitého popularizátora 38
Tunel Blanka jako SF