Hvězdoměnci

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
232 Kč
(sleva 10.00%)
258 Kč

ks   
Autor Julie Nováková
Obálka Jakub Javora
Cyklus Blíženci 03
Série Edice Evropská space opera 08
Vydavatel Brokilon
EAN 9788074562723
Formát 11,6 x 17,6 cm, brožovaná
Počet stran 280
Rok a pořadí vydání 2015 (první)
Vítězství za ztrátu reálné moci, poznání za libru sladkých vzpomínek, svobodu za lež... Kdo by nepřistoupil na těžký obchod, když je v sázce tolik?

Lidské osídlení se zmítá v politických roztržkách vyvolaných válkou mezi Nytthemem a Novou Hanojí, byly objeveny první přímé důkazy existence dávné civilizace schopné vytvářet mezihvězdné tunely a lidstvo se dost možná nachází na pokraji zjištění, jak si podobnou technologii osvojit samo.
Celeste Hewittová se pohybuje na tenkém ostří mezi zhroucením a konečným porozuměním teorii, která by mohla odstartovat novou éru lidské historie.
Touží po ní víc než po čemkoli jiném, jiní - včetně její vlastní simulace - však její posedlost nesdílejí. Někteří jsou odhodláni naopak udělat vše pro to, aby neuspěla...

Posedlost se stává společným jmenovatelem pro snahy téměř všech, kdo sní o budoucnosti lidstva. Právě o ni se teď hraje a zdá se, že vítěz bere vše.
Ovšem Tilde s Lennoxem a Arthurem pouze chtěli přežít a vrátit se domů.
Karty jim však byly rozdány a hrát musí také - a kdo říká, že váhavý hráč nemůže vynést rozhodující trumf? Pozadu nemůže zůstat nikdo, ať už je člověk, Přeměněný, anebo chytrý software.

A všichni si kladou tutéž otázku, jejíž odpověď lidstvo touží znát už po staletí: Jaké zázraky čekají na objevení za hranicemi Lidského osídlení?

Závěrečný díl trilogie.