13 ze Staré čtvrti

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
449 Kč
(sleva 10.00%)
499 Kč


VYPRODÁNO

Autor Pavel Toufar
Kresba Jiří Petráček
Obálka Jiří Petráček
Série Edice Galerie českého komiksu 02
Vydavatel Josef Vybíral
EAN 9788088098010
Formát 21,5 x 30,4 cm, vázaná
Počet stran 164
Rok a pořadí vydání 2015 (souborné první)
»Petr Jareš se přestěhoval do Staré čtvrti a při pronásledování partou místních chuligánů našel shodou okolností nové kamarády a cestu do turistického oddílu.
S jeho členy pak prožívá nespočet dobrodružství, jež pro ně připravil vedoucí Karel, nebo která si je našla sama. Chodby a sklepení opuštěného kláštera, uličky, zapadlé plácky a zákoutí Staré čtvrti, loděnice, opuštěná chata na ostrově uprostřed řeky, krajina letních táborů na břehu rybníka, srub v horách – to jsou jen některé z kulis a prostředí, v nichž se Třináctka pohybuje a setkává se zde s podivínskými lidmi, s nadšenými pořadateli zimních i letních sportovních akcí, s darebáky i poctivci, s dívčím turistickým oddílem i archeologickým kroužkem. Pátrají po mnohých věcech, jež je zavedou až do dávné historie II. světové války, pomáhají starým lidem a dělají radost dětem, musí se i vypořádat s hrozícím rozpadem oddílu.«

S komiksovými příběhy Třináctky ze Staré čtvrti jsme se mohli setkávat v letech 1981–84 na zadních stranách Sedmičky pionýrů, kde se objevilo celkem 156 pokračování.
Ačkoliv autorům se v komiksu podařilo nastínit obraz doby, příběh samotný se neubrání srovnání s legendárními Rychlými Šípy.
Spolu s řečenými Rychlými Šípy, dále se Strážci s Modrou Pětkou, avšak také s Mimozemštany tvoří Třináctka ze Staré čtvrti to nejlepší, co v našich zemích pro mládež vzniklo.

Kniha slibuje výtečný výtvarný zážitek vzhledem k tomu, že díky péči kreslíře Jiřího Petráčka se originální strany komiksu Třináctky dochovaly v kompletu, proto mohou být s laskavým svolením autora reprodukovány přímo z nich a neprávem opomíjený příběh tak může být poprvé vydán knižně.