Macanudo 11

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
241 Kč
(sleva 10.00%)
268 Kč

ks   
Autor Ricardo Liniers
Kresba Ricardo Liniers
Obálka Ricardo Liniers
Překlad Markéta Pilátová
Cyklus Macanudo 11
Série Edice Pro Emu 32
Vydavatel Meander
EAN 9788087596999
Formát 19 x 18,9 cm, brožovaná
Počet stran 96
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
Když se člověk zběžně podívá, co o Macanudu obvykle píší recenzenti, setkává se s podivnými slovy, jako absurdní, surrealistické, svérázné, ale taky křehké, hravé, lehce melancholické, či dokonce dětsky nevinné. Autorův kolega Roberto Fontanarrosa přirovnal Liniersovu poetiku k bezelstnosti lva požírajícího gazelu.

Komiksové stripy Macanudo argentinského výtvarníka Ricarda Siri Linierse jsou zkrátka úplně jiné než všechno, co jste kdy v komiksových stripech viděli. Autor se důsledně vzpěčuje všem zavedeným normám a poučkám o tom, jak má takový novinový strip vypadat. Například nemá žádného hlavního hrdinu. Ani antihrdinu. Jeho magicky přitažlivým světem se potulují filozofující tučňáci, skřítci či akvarijní rybičky, sečtělá Jindřiška s kocourem Fellinim, zamilovaný páreček Lorenzo a Terezka, přecitlivělý robot, Oliver Oliva, zaÅLhadný muž v černém, stejně jako desítky obyčejných lidí včetně samotného autora v podobě bílého králíka.

Kniha vychází v rámci Programu na podporu překladů „Sur“ Ministerstvo zahraničních věcí a církevních záležitostí Argentinské republiky.