Jáma a dům

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor Jana Rečková
Obálka Žaneta Kortusová
Série Edice Pevnost 103
Vydavatel Epocha
EAN 9788075570468
Formát 11,4 x 17,9 cm, brožovaná
Počet stran 408
Rok a pořadí vydání 2017 (první)
V Křížovém domě se najde hodně. Jeho pravý pán dokáže opravit skoro všechno. A co není v domě, najde se v jámě. Včetně pekelných psů, kteří jsou smrtelně nebezpeční. Fantasy s příchutí new weird a detektivky, v níž může a nemusí být pachatelem sám ďábel.

---

Jana Rečková (*1956)

Jedna z nejvýraznějších domácích autorek fantastiky již vydala sci-fi, fantasy, horor, lékařský thriller… Její záběr je široký, aniž by ovšem jakkoliv slevila z vysokého standardu kvality. Publikovat začala relativně pozdě – ve třiatřiceti letech – ovšem zameškaná léta velice rychle dohnala a dnes má na svém kontě desítky knih. Podobně jako střídá žánry, střídá i styly – její knihy mohou mít poetického ducha i oplývat břitkým humorem a sarkasmem. Její příběhy jsou jednou přímočaré, jindy košilaté. Nenechává se spoutávat konvencemi ani očekáváním, vždy se však můžeme spolehnout, že se nám dostane čtivé knihy s řadou překvapení.
Z autorčiných děl jmenujme sci-fi trilogii Údolí Žalozpěvu (2008-2009, Triton), lékařský thriller 24 a ½ hodiny denně (2004, Klub Julese Vernea) či originální fantasy Kniha prokletých (2003, Straky na vrbě). V Edici Pevnost pak Rečkové vyšly dvousvazkové fantasy romány Věčný čas zubů (2010, Epocha) a Pohřbeni na Soldafaru (2008, Epocha), druhé vydání sbírky sci-fi povídek Pachatelé zvláštních činů (2009, Epocha) a sci-fi thriller Virtuální vrazi (2015, Epocha). V roce 2016 v edici autorce vyjde mysteriózní fantasy-hororový románJáma a dům a výběr nejlepších povídek Protože se stmívá.
Jana Rečková je držitelkou řady ocenění – třikrát získala titul Lady fantasy, na svém kontě má i Mloka či cenu Ikaros. Opakovaně byla nominována také na Cenu Akademie science fiction, fantasy a hororu. Kromě vlastní tvorby se věnuje také překladům. I v nich překvapuje schopností proniknout k duchu rozdílných děl a plně využívá svůj neotřelý dar pro jazyk.