Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Horory
342 Kč
(sleva 10.00%)
380 Kč

ks   
Autor Laird Barron
Obálka Karl Wennergren
Překlad Jakub Němeček
Vydavatel Gnóm!
EAN 9788090612440
Formát 11,6 x 16,5 cm, brožovaná
Počet stran 384
Rok a pořadí vydání 2017 (první)
„Neměj strach, zlato.“ Miranda ji vzala za ruku a vedla zpátky do srubu, kde ji začala něžně svlékat. Když našla revolver, mírně se pousmála a odložila jej na stůl. Políbila Lornu; dech měla horký a odporný. Pak o krok ustoupila a začala si stahovat kožešinu z těla, a když ji zvedla, zvedla se i kůže, která byla pod ní, a odloupávala se z ní jako strup. Po Mirandině hrudi a břiše se řinula krev a pleskala o prkennou podlahu. Svaly na tváři a čelistech se sevřely, Miranda zasyčela, zakoulela očima, a pak bylo po všem a ten mokrý balík se konečně oddělil od jejího rudě se lesknoucího masa. Lorna stála ochromená děsem a hrůzou.

Devět povídek autora považovaného za jeden z nejvýraznějších talentů současného hororu. Příběhy plné nadpřirozených hrůz i existenciální úzkosti spojuje nejen promyšlený koncept sbírky, ale také nezpochybnitelné literární mistrovství, s nímž Barron pozvedá „pokleslý žánr“ do netušených výšin.

Obsah:

Blackwoodův synek
Redfieldská děvčata
Magická ruka
Mrchožravá božstva na výšinách svých
Jizva
Saturnův chřtán
Vastace
Muži z Porlocku
Více tmy
Ocenění


Povídkova sbírka „Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká“ získala roku 2013 Cenu Brama Stokera za nejlepší sbírku hororových povídek a v roce 2014 byla nominována na cenu World Fantasy Award za nejlepší povídkovou sbírku.