Z krajin soumraku

kategorie: Knihy - fantastika Horory
215 Kč
(sleva 10.00%)
239 Kč

ks   
Autor Arthur Conan Doyle
Vydavatel Eminent

Arthur Conan Doyle je po právu považován za osobnost mezinárodního významu. Měl velmi široký záběr, působil jako lékař, kazatel, přesvědčený spiritista, historik a reformátor občanského života. Deset let strávil se svou ženou na cestách po Austrálii, Novém Zélandě, Spojených státech, Kanadě, Francii, Jihoafrické unii, Rhodésii, Ugandě, Tanganice, Keni, Skandinávii a Holandsku, kde se věnoval šíření myšlenek spiritismu. Roku 1927 s ním byl dokonce nafilmován rozsáhlý rozhovor, který však nikdy nebyl zveřejněn celý.

Do dějin vstoupil jako autor postavy slavného detektiva Sherlocka Holmese; kromě toho však napsal celou řadu povídek a románů, ovlivněných jeho zájmem o spiritismus, okultní bádání a duchovědná bádání a také o záhrobní skutečnosti.

V knize Z krajin soumraku se A. C. Doyle představuje prostřednictvím kratších próz, které se zabývají nadpřirozenými úkazy, tajuplnými zjeveními a - dnes bychom řekli - parapsychologickými fenomény. Jeho povídky ovšem nejsou jen napínavou četbou, ale poskytují témata k zamyšlení nad morálkou a duchovními kořeny novodobé společnosti.