Labyrint temnoty

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Horory
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor Jeff Rovin
Vydavatel Brána
Sedmatřicetiletá Sára žije sama s matkou v malém městečku. Delwood skrývá pod zdánlivě poklidným povrchem mnohá tajemství. Ta se týkají soukromých životů obyvatel města a Sára jako psychoterapeutka může nahlížet do jejich nitra a slyšet to, co jiným zůstává skryto.
Mezi její pacienty patří i dospívající Frederik, student místní střední školy. Sára o něj pečuje už od jeho raného dětství, kdy se vyskytly první obtíže s chlapcovým chováním. Nyní je Frederikovi šestnáct let a znepokojuje svým zjevem, názory i chováním svoje nejbližší okolí, rodiče i konzervativního ředitele školy. Frederikovy problémy jsou však hlubší a je za nimi něco víc než snaha prvoplánově šokovat. Sára tuší, že si vytvořil svůj vlastní mystický svět, v němž mohou hrát roli tajemné síly i vztahy, které se vymykají z běžných konvencí.
Chlapec je fascinován zvláštním tvarem trojúhelníku a až fanaticky zaujatě polemizuje s biblickými dogmaty a zažitými pravdami. Většinu času tráví ve virtuálním světě a věnuje se svérázným uměleckým aktivitám. Znepokojení rodičů dostoupí vrcholu, když se Frederik začne vydávat na záhadné noční výlety do blízkého lesa. Ani jeho terapeutku by nenapadlo, k jaké tragédii dojde.
Snaha odkrýt tajemství Frederika Marashe vede k tomu, že Sára je vtažena do složité hry, v níž bude bojovat o svou profesní čest i vlastní duši se silami, jejichž existenci by ve své racionální mysli nebyla schopna připustit.