Doušek temnoty

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
293 Kč
(sleva 10.00%)
325 Kč

ks   
Autor Laurell K. Hamiltonová
Obálka Jakub Jíra
Překlad Dominika Moulíková
Cyklus Merry Gentry 07
Vydavatel Epocha
EAN 9788075570680
Formát 13,8 x 20,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 344
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Princezna Merry se zotavuje z únosu a následného útěku z dvora šíleného krále Taranise. Nemocniční klid však nemá dlouhého trvání a přichází další útok na její život. Útok, který Merry hluboce zasáhne, protože proti ní obrací její nejbližší.
Přes krvavou pomstu a podporu svých nejbližších milovaných mužů princezna ví, že nyní se nesmí zastavit. Vrací se do říše kouzel, aby se postavila svým nepřátelům, kteří ani zdaleka nečekají se založenýma rukama. Osudový střet se blíží a proti sobě stanou nejen meče a kouzla, ale i moderní vojenská technika. Tenhle boj se totiž už dávno netýká jen jednoho světa, a Merry tak má ve svých rukou další osud všech kouzelných bytostí i lidí…

Merry Gentryová je žena, s níž není radno si zahrávat. Pracovala pro soukromou detektivní kancelář v Los Angeles, která se specializuje na případy s nadpřirozenými motivy. A že ve světě, kde vedle lidí žijí všemožné druhy kouzelných bytostí, o takové případy vůbec není nouze.
Jenže Merry není jen člověk s malou příměsíc kouzelné krve, která jí propůjčuje zvláštní schopnosti. Ve skutečnosti je princeznou Temného království, členkou královské rodiny, a od trůnu ji dělí jen několik krůčků. Právě intriky a úklady těch, kteří by ji rádi odstranili z nástupnictví, ji přiměly utéct do lidského světa a za každou cenu svou pravou identitu skrývat.
Poklidná léta, kdy ji ohrožovali jen zločinci a nástrahy velkoměsta, však skončila. Její tajemství bylo prozrazeno a nezbylo než se vrátit ke dvoru a čelit mocenským pletichám, v nichž sex a láska jsou jen nástroji k dosažení vyšších cílů. Zachovat si důstojnost a zůstat věrná svým citům a zásadám není snadné, když jde Merry na každém kroku o holý život...

---

LAURELL K. HAMILTONOVÁ
Americká autorka, narozena v roce 1963, v současné době žije spolu s rodinou ve městě St. Louis ve státě Missouri.
Počátky její literární kariéry měly podobu hrstky povídek, fantasy románu Nightseer a také dvou knih z prostředí televizního seriálu Star Trek: Next Generation a RPG hry Ravenloft.
Skutečný úspěch jí ale přinesla až rozsáhlá série Anita Blakeová, lovkyně upírů, které se po celém světě vydalo více než šest milionů výtisků v šestnácti jazcích, dočkala se komiksového zpracování a stala se jedním ze základních kamenů dnes tolik populárního subžánru paranornálních romancí.
Tuto vlajkovou loď autorčiny tvorby doplňuje podobně laděný cyklus Merry Gentryová, v němž stejnojmenná hlavní hrdinka opustí nadpřirozenou říši a ukryje se v moderním Los Angeles, kde si zařídí zcela novou identitu jako soukromá vyšetřovatelka.
Více o Laurell K. Hamiltonové se dozvíte se na jejím domovském webu www.laurellkhamilton.org.