Šťastný návrat - SLEVA

kategorie: , Knihy - beletrie Dobrodružné, Knihy - beletrie Historické, Novinky
150Kč s DPH

ks   
Autor C. S. Forester
Obálka Milan Fibiger
Ilustrace Zdirad J. K. Čech
Překlad Leonid Křížek
Cyklus Kapitán Hornblower 06
Vydavatel United Fans a.s.
EAN 9788086129037
Formát 15 x 21 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 246
Rok a pořadí vydání 1998 (druhé)
POZOR: Jde o poslední výtisky - nečtené, ale více či méně mechanicky poznamenané dlouhodobým vystavováním, skladováním či distribucí.

Sláva kapitána Hornblowera doputovala i do českých luhů a hájů, především díky jeho seriálové podobě (viz. i foto). Pokud jde o knižní předlohu, zde k nám již nebyly okolnosti natolik příznivé, neboť do češtiny byly přeloženy (zatím) pouhé čtyři díly této románové série.

Román Šťastný návrat je prvním napsaným románem z celé série, chronologicky jej však hned několik knih předbíhá. C. S. Forester se totiž později vrátil časem zpět a sepsal dobrodružství mladého podporučíka a následně poručíka Hornblowera (podrobnosti viz. zde). Tvůrci seriálu pak (zcela logicky) postupovali v natáčení chronologicky.

Kniha nás přenese do Latinské Ameriky, kam se asi čtyřicetiletý kapitán Hornblower na své lodi Lydii vydává podporovat vzpouru velkostatkáře El Suprema proti Španělům. Onen gentleman však nepůsobí jako příliš perspektivní spojenec, neboť má nepříjemný zvyk nechávat lidi uvázané u kůlů, dokud nezemřou žízní, a sám sebe považuje za Boha. Avšak rozkazy jsou rozkazy... (převzato z "Pikeův blog")