Ve stínu Říše

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
518 Kč
(sleva 10.00%)
575 Kč


VYPRODÁNO

Autor František Kotleta, různí
Obálka Satine Zillah
Cyklus Ve stínu 01
Vydavatel Epocha
EAN 9788075570833
Formát 13,7 x 20 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 644
Rok a pořadí vydání 2017 (první)
I více než sedmdesát let po skončení druhé světové války tvoří Třetí říše a vše s ní spojené nedílnou součást naší historie, ale také popkultury. Dokonalí padouši, slizcí gestapáci, hororové obrazy koncentračních táborů, brutální řežby na bitevních polích od Atlantiku po Pacifik, od Evropy přes Afriku po Asii…, ale i bláznivé černé komedie nebo svérázné městské legendy.
Jen máloco kdy podnítilo tolik rozmanitých příběhů. Málokdo dokáže představovat tak dokonalé bezcharakterní zlé postavy nebo naopak terče parodie a posměchu jako nacisté. Právě proto jsme dali nacisty na hraní těm nejlepším spisovatelům a spisovatelkám domácí fantastiky napříč generacemi. Připravte se na popkulturní blitzkrieg, jaký jste ještě nezažili!


Obsah:

Předmluva: Martin Fajkus

První část - Boj začíná

Oni (Markéta Klobasová)
Opona padá, hra skončila (Julie Nováková)
Jitro po zlé noci (Tomáš Bandžuch)
Dým nad Mnichovem (David Šenk)

Druhá část - Boj zuří

Dos grojse genereraj (František Kotleta)
Tenkrát na Ukrajině (Pavel Fritz)
Ahaswehrmacht (Petr Stančík)
Meyrink (Petr Schink)
O lidském dobytku (Roman Bureš)
Chlad věčnosti (Jakub Mařík)
Dokud nás smrt nerozdělí (Míla Linc)

Část třetí - Boj nekončí...

Argentinské probuzení (Jan Kotouč)
Digimengele (René Vaněk)
Stroj na výrobu havranů (Petra Lukačovičová)
Na vlastní kůži (Kristina Sněgoňová)
Jediný člověk (Lucie Lukačovičová)
Nacimars (Dan Černý)

Doslov editorů
Medailonky autorů


Z přemluvy Martina Fajkuse, šéfredaktora časopisu Pevnost:

Jedna z nejzákladnějších literárních pouček praví, že hrdina může opravdu vyniknout jen v případě, že má odpovídajícího protivníka…
Náckové v tomto ohledu představují téměř ideální záporácký materiál. Jejich třetí říše byla skutečným impériem zla a temnoty, které minimálně o silikonové desítky prsa poráží vše, co kdy byli schopni vytvořit Sauron i jeho velký učitel Morgoth. Dokonce i klaun Pennywise by se cítil jako úplně neschopný břídil, kdyby se s nimi měl porovnávat v metodách, jak vyvolat strach a hrůzu…
Připravte se na příběhy děsivé i kruté, plné smutku i hrůzy, ze kterých vás bude mrazit, ale i takové, kde se budete moci zasmát. Protože i smíchem se dá bojovat proti zlu a temnotě, i když je představuje něco tak obludného jako Velkoněmecká říše.

---

Editoři:

Leoš Kyša (* 1979)
Novinář, publicista, spisovatel, místopředseda Českého klubu skeptiků Sisyfos. Autor dvoudílné velmi úspěšné space opery Poutník k Mohamedovi (2009) a Alláhův hněv (2011), povídkové knihy Válkotvůrci (e-book, 2011) a také řady povídek uveřejněných v časopisech Ikarie a Pevnost. S manželkou Ludmilou Hamplovou napsal knihu „doporučení“ a úvah na téma Jak přežít manželství (2015).

Boris Hokr (* 1984)
Publicista, dlouhodobě se zajímající o fantastiku, zejména epickou fantasy. Redaktor a přispěvatel řady žánrových webů a časopisů (Iliteratura.cz, Host, Tvar), zástupce šéfredaktora časopisu Pevnost. V Nakladatelství Epocha se podílí na přípravě řady titulů zejména žánru fantastika.