Mořeplavec

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
539 Kč
(sleva 10.00%)
599 Kč


VYPRODÁNO

Autor Diana Gabaldon
Obálka Pavel Tůma
Překlad Jana Novotná
Cyklus Cizinka 03
Svět Cizinka
Vydavatel Dobrovský s.r.o.
EAN 9788073902704
Formát 14,1 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 1144
Rok a pořadí vydání 2017 (druhé)
Claire zjišťuje, že Jamie u Cullodenu nepadnul, ale žil dál a vrátil se na své panství. Zde se několik let skrýval v jeskyni, kam mu jeho poddaní nosili jídlo, než se vydal Angličanům, aby jeho lid přežil z peněz za jeho hlavu. Při pobytu ve věznici se spřátelí s jejím velitelem, jehož život kdysi ušetřil, a zároveň objevuje tajemný zlatý poklad u severního pobřeží.
Po rozpuštění věznice jsou vězni převeleni do amerických kolonií, ale Jamie je ušetřen a poslán jako sluha na anglický statek. Zde se do něj zamiluje dcera pánů a on s ní zplodí nemanželského syna. Po několika letech je propuštěn a vrací se na rodné panství do Lallybrochu. Začne podnikat a za prací jezdí do Edinburgu, kde ho Claire vypátrá v historických spisech a rozhodne se k Jamiemu přes kameny navždy vrátit.
Jamie ale jako výkupné z jiného svazku potřebuje velký obnos peněz, rozhodne se tedy navštívit zlatý poklad a část jmění si odnést. K ostrůvku ale někdo musí doplavat, Jamie je raněn, požádá tedy svého synovce Iana. Ten je zajat a spouští se velká námořní záchranná akce, která bude trvat několik měsíců...