Za ledovou bariérou

kategorie: Knihy - beletrie Thrillery, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor Douglas Preston, Lincoln Child
Obálka Jan Matoška
Překlad Jana Kordíková
Cyklus Gideon Crew 04
Vydavatel BB art
EAN 9788075076601
Formát 15,1 x 21,2 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 344
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
Kdykoli špičkový odborník a dobrodruh Gideon Crew přijme práci pro firmu Efektivní odstranění technických problémů, stojí před problémem, který by byl pro většinu lidí neřešitelný. Ovšem tentokrát se na něj ředitel EOTP Eli Glinn obrátí s úkolem, který je na hranici lidských možností – a dost možná i za ní.
Před pěti lety vedl Glinn výpravu, která měla z odlehlého ostrova u Jižní Ameriky získat největší meteorit, jaký kdy zasáhl Zemi. Mise skončila katastrofou, jejich loď Rolvaag se dostala do prudké bouře ve vodách u Antarktidy, rozlomila se a i s jedinečným nákladem se potopila na mořské dno. Zahynulo sto osm členů posádky a Glinn vyvázl děsivě zmrzačený. Záhy se navíc ukázalo, že meteorit nebyl jen obyčejným kosmickým tělesem. Byl to složitý organismus z dalekého vesmíru, který se nyní na mořském dně tři kilometry pod hladinou probudil k životu a začal růst.
Jestliže se ho nepodaří Glinnovi a jeho týmu zničit – za použití jaderné zbraně –, je planeta odsouzená ke zkáze. Gideon spolu s ostatními členy posádky speciální lodi Batavia však brzy zjistí, že se nevyzpytatelný cizorodý organismus nehodlá vzdát bez boje…

---

Poznámka od autorů knihy:
Před více lety, než jsme ochotní přiznat, jsme napsali thriller s názvem Ledová bariéra. Byl to příběh o expedici do nehostinných pustin v mrazivé špičce Jižní Ameriky, jejímž cílem bylo získání největšího meteoritu na světě.
Expedice však neprobíhala úplně podle plánu. Byl to temný román, který měl ne zcela šťastný a ne zcela uzavřený konec. V té době jsme se však domnívali, že žádné další doplnění už nebude potřeba. Tak jako v díle To Serve Man (Sloužit člověku) slavného seriálu Pásmo soumraku se nám zdálo, že po otočení poslední stránky to může být jediný možný závěr.
Nicméně jsme začali dostávat spoustu dopisů a e-mailů, ve kterých se nás naši fanoušci ptali právě na to, co se stalo za poslední stránkou. A dožadovali se pokračování románu.
Domnívali jsme se, že podobné žádosti postupně ustanou. Ale nestalo se. Chodily nám dál, až dosáhly počtu několika tisícovek. Dokonce i dnes se nás v podstatě na každé autogramiádě někdo zeptá, kdy už konečně napíšeme pokračování Ledové bariéry.
Postavu Eliho Glinna jsme vám poprvé představili právě v Ledové bariéře, ale objevil se ještě v několika následujících knihách. Literární postavy někdy záhadně obživnou a prosadí vlastní vůli, proto i Glinn náhle začal trvat na tom, abychom jeho příběh dovyprávěli – dokonce v zákulisí tahal za nitky, aby se tak skutečně stalo. Glinn svou posedlostí „meteoritem“ nakazil i Gideona Crewa, hlavní postavu naší novější knižní série. V tu chvíli jsme si i my uvědomili, že naši čtenáři měli pravdu: příběh i jeho postavy opravdu potřebují pokračování. Když nám to došlo, věděli jsme, že nastal čas znovu vyplout na moře.
Nicméně jsme si dali velkou práci s tím, abychom zajistili, že tahle nová kniha nebude jen příběhem pro fanoušky Ledové bariéry nebo Gideona Crewa, ale samostatný román, který si může užít úplně každý, ať už naše předchozí díla četl, nebo ne. Doufáme, že když jste se teď dostali až na konec knihy, dáváte nám za pravdu a výpravu do divokých šedesátek jižního Atlantiku… a za Ledovou bariéru jste si vychutnali – ať už jste na ní byli poprvé, nebo podruhé.