100 let Československa

kategorie: Komiksy V češtině, Knihy - beletrie Historické, Novinky
449 Kč
(sleva 10.00%)
499 Kč

ks   
Autor Zdeněk Ležák
Kresba Jakub Dušek
Obálka Jakub Dušek
Ilustrace Jakub Dušek
Vydavatel Edika
EAN 9788026613084
Formát 21,4 x 30,3 cm, vázaná
Počet stran 144
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
POZOR: Komiksy tvoří cca polovinu obsahu knihy!

Československo existovalo pouze od roku 1918 do roku 1992, tedy 74 let. Z hlediska dějin jde o krátké období, které zhruba odpovídá průměrné délce lidského života. A to je navíc nutno odečíst léta 1939 až 1945, kdy se Slovensko osamostatnilo a Čechy a Morava se staly protektorátem ­Německé říše. Z pohledu mladé a střední generace žijeme v klidné zemi, kde se toho tolik neděje. Pokud se ale podíváme na celé prošlé století, zjistíme, že dějiny naší země byly velmi divoké. A nejednou se právě u nás rozhodovalo o uspořádání celé Evropy. Období klidu a rozvoje střídaly těžké časy, kdy lidé umírali nebo byli trestáni za své názory. Prošli jsme dvěma totalitními režimy, prožili několik politických převratů nebo pokusů o ně.

Tato kniha mapuje celou éru Československa po jednotlivých desetiletích. Kapitoly jsou vždy uvozeny krátkými komiksy zaměřenými na nejzajímavější či nejdůležitější události toho kterého desetiletí.

Následují textové části, v nichž je stručně a přehledně popsáno celé desetiletí. Kniha poskytne čtenáři ucelený přehled o událostech posledních sta let v naší rodné zemi.