Archa zrůd

kategorie: Knihy - fantastika Horory, Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
230 Kč
(sleva 10.00%)
255 Kč

ks   
Autor Pavel Fritz
Obálka Žaneta Kortusová
Série Edice Pevnost 101
Vydavatel Epocha
EAN 9788075570222
Formát 11,5 x 18 cm, brožovaná
Počet stran 312
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
POZOR: Poslední kusy, které mohou být více či méně opotřebované z distribuce!

Děj třinácti vědeckofantastických a hororových povídek vás zanese na ta nejznepokojivější místa v nejtemnějších propastech vesmíru i na naší mateřské planetě. Stanete se svědky odkrývání šokujících mimozemských artefaktů, prozkoumáte záhadné vraky, navštívíte Hotel nekonečno, maják na konci galaxie i bavorský klášter sužovaný děsivým zlem. S bandou desperátů budete hledat poklad Černého Lombarďana a zaskočí vás velmi podivný úkol pro britské agenty s povolením zabíjet. Příjemnou cestu do pekel!

---

Pavel Fritz
je profesí biolog, vydělávající si na chléb mezi přístroji (či spíše papíry) virologické laboratoře. Rovněž je chronický Pražák, zřídka překračující hranice rodného města.
Zájem o fantastiku jej provází od dětství, avšak s psaním započal až ve středním věku. Na poli scifi počítá ke svým vzorům Stanislava Lema, na poli fantasy ságu Amber od Rogera Zelaznyho. Prvním počinem vzešlým z jeho dílny byl scifi román Letka 307 (2012, Straky na vrbě), válečný deník stíhacího pilota Johna Cardery, svádějícího boje v záludném vícerozměrném hyperprostoru, kde psychická zátěž představuje stejně nemilosrdného protivníka jako nepřátelští letci.
Druhý román s pracovním názvem Stín stříbrné smrti je čistokrevnou fantasy popisující osudy tří kouzelnických učňů, kteří se nečekaně ocitají „na dešti“ a svádějí urputný zápas o holé přežití. Text doposud nevyšel, mimo jiné proto, že práce na druhém (závěrečném) dílu stále váznou.
Třetím románem v pořadí je hard scifi Přístav u řeky Styx (2015, Straky na vrbě). Děj sleduje pohnuté osudy desetičlenné expedice, zkoumající podzemní oceán na Jupiterově měsíci Europě, přičemž ambicí bylo zasadit dramatický příběh do vědecky realistického rám­ce.
Prozatím poslední z autorových výtvorů představuje sbírka Archa zrůd, žánrově kombinující scifi a horor, která na podzim 2015 procházela závěrečnými korekturami. A plány do budoucna? Nejasně se rýsuje scifi román ze vzdálené budoucnosti Kam plují Harmy, jednoznačnou prioritu však má druhý díl fantasy o mladých kouzelnících s pracovním názvem Píseň rudých panen.