Batman Mikea Mignoly

kategorie: Komiksy V češtině, Novinky
674 Kč
(sleva 10.00%)
749 Kč

ks   
Autor Mike Mignola, různí
Kresba Mike Mignola, různí
Obálka Mike Mignola
Překlad Petr Zenkl, Richard Klíčník
Svět Batman
Série Edice Legendy DC
Vydavatel CREW
EAN 9788074499371
Formát 17,6 x 26,4 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 240
Rok a pořadí vydání 2021 (první v tomto souboru)
Výtvarník a scenárista Mike Mignola se stal legendou i u nás. Ovšem kromě svých vlastních projektů, jako je Hellboy, stvořil i několik zásadních příspěvků do batmanovského vesmíru. Na nich se podílel jak výtvarně, tak scenáristicky. A jak je u něj zvykem, ponořil se do světa hororu, temných bohů, mlhy, alternativních vesmírů, hřbitovů a hrůz, které se skrývají v temnotách.

V knize najdete hned tři slavné komiksové příběhy a jeden krátký bonus! Zkáza, jež postihla Gotham – Gotham roku 1928. Bruce Wayne se po dlouhé době vrací domů, aby se dozvěděl o děsivém prokletí, které způsobilo smrt jeho rodičů… a o děsivém monstru, které po městě rozsévá smrt!
Svět Batmana se střetává se světem H. P. Lovecrafta. Gotham ve světle plynových lamp – steampunkový příběh s Temným rytířem ve viktoriánské éře. Tentokrát se muž s maskou netopýra vydává po stopě sériového vraha, který se do města nedávno přistěhoval z Londýna, kde budil hrůzu coby Jack Rozparovač.
Plynárna – krátký příběh, ve kterém se opět sešel tým stojící za Zkázou, jež postihla Gotham. Tentokrát půjde o drogu vyvolávající hrůzu.
Svatyně – příběh, ve kterém Batmana zavede pronásledování nebezpečného vraha až na gothamský hřbitov, pod kterým se skrývá něco děsivého a nebezpečného.