Interkom 1/2022

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 350
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2022 (první)
K obsahu tohoto čísla:

Ani jsme se nenadáli a máme tu zase půlkulaté výročí, 350. Interkom je tady, nedá mi to a vytáhnu zase naše sexistické logo použité tuším poprvé v čísle 50. To, že bychom vycházeli ještě do čísla 150, bylo myšleno jako vtip dokonce dvojitý, pochopili byste jej lépe, kdyby se naše kráska otočila.
Toto číslo je výjimečné také tím, že v něm najdete přílohu s kompletními výsledky letošního ročníku ceny Karla Čapka (2020-21) i s obálkou ještě nedistribuovaného Mloka 2021. Protože je zároveň lednové, můžete si s minimem distribučních problémů předplatit celý ročník 2022.
V tomto omezeném prostoru si ještě dovolím upozornit na recenze knižní i filmové Ondřeje Neffa na straně 8, 22 a 26 a přetiskujeme také jeden jeho fejeton. Fejetony ostatně přispěl i další význačný fanoušek SF ze staré školy Jaroslav Veis, který přichází s originálním vysvětlením posledních událostí v Lánech.
Františka Vrbenská nám na straně 1 referuje o Večeru Jarka Mosteckého, který uspořádali šumperští fanoušci ve spolupráci s městskými institucemi, ale nevznikl by bez práce a snahy Pepy Vašáta. Nepřehlédněte rovněž dvě pozoruhodné recenze Jirky Grunta a čtenářské dojmy z posledního (zatím vydaného) Mycelia od Járy Míkovce. Vědecká rubrika a Třeštění letitého popularizátora Františka Houdka je pro jeho spolehlivost asi už zbytečné připomínat. Ivo Fencl v místech tradičně věnovaných SF filmu podrobně rozebírá knihu Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, nejde sice o SF a vlastně ani film, obojího se to ale úzce dotýká. Britská konzerva se tentokrát věnuje (velmi případně) slavení Vánoc.


Obsah:

Večer Jaroslava Mosteckého
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Ted Chiang: Příběhy vašeho života
Ben H. Winters: Ztrápený svět
Výstava věnovaná dílu P. K. Dicka
O svátcích a „svátcích“
Nekonečná trpělivost knih
Nic nevyjde podle plánu
Kompletní výsledky CKČ 2020-21
Susanna Clarková: Piranesi
Velké závody
Sen o pouštní planetě
Tajemná krabice v Lánech
Vrstva ticha (Mycelium #6)
Andy Weir: Spasitel
Časem s vědou – leden
Mýtus deseti procent
Tenkrát v Hollywoodu
O Stříbřitělesklý halmochron