Interkom 12/2019

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 330
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 28
Rok a pořadí vydání 2020 (první)
"K obsahu tohoto čísla:
Ačkoli by přivítání do nového roku slušelo spíše Interkomu číslo 1/2020, pohlédněme realitě do tváře a přiznejme si, že než toto vyjde, bude i silvestrovská kocovina dávno zapomenuta a překryta jinými zážitky.
Tento Interkom je trochu tenčí než obvykle, to nejlepší si totiž schováváme do prvního čísla příštího, už 37 ročníku. Ale i tak se od Františky Vrbenské dozvíte, o co jste přišli na Fénixconu, a to i v případě, že jste tam byli, protože všechny programy se stihnout nedaly, spíše tak jeden odpoledne a druhý večer, protože nejdůležitější je popovídat si s přáteli.
Týden po Fénixconu následoval komorní pražský Minicon, připravil jsem si na něj s pomocí obrázků od Franty Hlouse pořad o první soutěži o fantastickou povídku v Československu, najdete jej na straně 15 a obsahuje jedno překvapivé odhalení po 57 letech. Konečně je také dopsána litanie nad nepovedenou knihou Martina Vopěnky, vizte stranu 11.
Ivo Fencl se tentokrát věnuje dvěma komiksům, první pojednává Lovecraftův životopis a druhý vydávání Lipse Tulliana Káji Saudka po 47 letech. V tomto čísle končí rozhovor Honzy Křečka s Františkem Novotným, ale stejně jako v Ivově případu máme od něho do dalšího čísla přichystáno několik dalších příspěvků.
Roman Hruška navazuje na Československé cesty časem přednáškou Československé sci-fi seriály." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Fénixcon půljubilejní
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Lovecraftův život v komiksu
Láska v čase bezsmrtnosti
Romeo a Julie jednadvacátého století
S Františkem Novotným o psaní
Soutěž VTM 1962
Lips Tullian Káji Saudka
Časem s vědou – prosinec
O velkých činech vědy a techniky
Tři přání
Třeštění letitého popularizátora 92
Československé sci-fi seriály
DOGMA
Jen tak mě napadlo
Comic-Con Prague
Rytíři Templu