Interkom 12/2021

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 349
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 28
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
K obsahu tohoto čísla:
Šťastně jsme se vrátili z velkolepého Bilconu, takový con pořádaný místními mobilními fany z blízkého okolí je ideální rekreací pro zpovykané Pražáky, kteří by si bez asistence organizátora ani neuměli koupit lístek na vlak, a představa, že by se sami dokázali dopravit ze Svinova do místa konání v Bílovci, už je zcela iluzorní.
Bilcon byl zároveň oslavou šedesátin Pavla Poláčka, ano, toho mytického zakladatele československého národního conu Parconu. A proto článkem o něm toto číslo otevíráme i uzavíráme. Vedle popisu tohoto fanovského svátku se Lenka Weingartová vrací ještě ke Comic-Conu Prague z pohledu SFK Islington.
Loni jsem po čtyřiceti letech zase napsal opravdovou povídku, v Čapkovském roce a v průběhu „bílé nemoci“ by ze sebe nevymáčkl nějaké umělecko jen kámen. Je sice trochu à la thèse, ale zase se hodí k blížícím se Vánocům, tak ji najdete na straně 20. Na straně 14 začíná dvojrecenze knihy Susanny Clarkové Piranesi, nevyděste se, že obě začínají stejně, nevzpomenout monumentální román Jonathan Strange a pan Norrell prostě nejde.
Z nemocnice, ale s dobrou prognózou se nám vrátil Jirka Grunt, takže první ochutnávku z jeho nových literárních postřehů najdete na straně 9, a na další se můžete těšit v příštím čísle. A jako vánoční dárek můžete brát přednášku Vilmy Kadlečkové o vztahu Julese Vernea k Myceliu ze strany 16. Po členech klubu JV budete první, komu bude toto tajemství odhaleno.
A hlavně na straně 2 najdete návod jak si předplatit příští ročních nejlepšího SF/F časopisu. - Zdeněk Rampas


Obsah:

Back to the Future
Čtenářův průvodce po Interkomu
Účetnictví v době kovidové
Hvězdný bulvár
Bilcon 2021, kolikátý už?
Comic-Con Prague 2021
Anthony O’Neill: Na odvrácené straně
Vědeckofantastické noční můry
Andy Weir: Spasitel
Ledové peklo antarktické politiky
Ve stínu sloupoví, pod zrakem soch
Příliš dlouhé bloudění
Vliv Julese Vernea na Mycelium
Roboti (Vánoční povídka)
V novoroční noci
Časem s vědou – prosinec
Koktejl pro zítřek
Zapomenuté příběhy popáté
Vetřelec uchvátil Londýn
Pavel Poláček: 60