Interkom 4/2021

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 342
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 28
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
"Poučený fanoušek začne od jisté doby číst u pořízených knih hlavně doslovy, a až pak a jen někdy i ostatní texty, proto vám hned dva doslovy přinášíme a další můžete čekat v příštích číslech. Prvním je doslov Juraje Malíčka ke slovenskému vydání knihy Teda Chianga a druhým doslovem je v podstatě studie Milana Krejčího uzavírající knihu komiksů Výpravy do ztracených světů.
Bilcon se podobně jako většina conů naplánovaných na rok 2020 nemohl konat, tak vám alespoň na straně 20 přinášíme text Andrzeje Sapkowského, který by v lepších časech vyšel v conovém zpravodaji.
Ale od začátku, na první straně blahopřejeme Bouchimu k padesátinám; urfandom z podstaty věci nějak nemládne, takže stále patří k těm mladším. Tušil jsem, že se Martin nějak politicky angažuje, ale že je členem předsednictva českého Pirátstva, mi nějak uniklo, Piráti se jím příliš nechlubí, asi ho mají hlavně na práci nebo na rozdíl od svých soudruhů nepřichází s dostatečnými šílenostmi, aby jej citovala média.
Po Hvězdném bulváru a prvním ze zmíněných doslovů najdete zamyšlení nad hrou pro mladé konzervativce Stardew Valley z pera Petra Svoreně, jr.
Miloš Ferko z jiného úhlu nahlédne na Dryák Franty Novotného a Ivo Fencl prostudoval již třetí burianovskou monografii nakladatelství Albatros.
Samozřejmě, že ani redakci Interkomu neunikla probíhající pandemie, zprostředkovává čtenářům pohledy Jaroslava Veise a Nihilisty na balkonu." - Zdeněk Rampas


OBSAH:

Mýtický „Bouchi“
Čtenářův průvodce po Interkomu
Nové termíny conů
Předplatné i doplatné
Novinky z Arga a Tritonu
Hvězdný bulvár
Príbeh nestačí
Stardew Valley
Výpravy do ztracených světů
Hlavolam o ceste k moru v klietke
Jak jsem se poznával s č. fandomem
Stopy Roberta E. Howarda
Aspoň jedna lekce
Panacea aneb občas se ohlédnout
Až budu národním koordinátorem
Časem s vědou – duben
Věda pro zítřek
Sci-fi (nejen) podle Zdeňka Buriana
Fantastická osobnosť roka
GameCon bude!