Interkom 7/2019

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 327
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
"Mnozí dnešní čtenáři dostávají do rukou Interkom vůbec poprvé a asi se diví, co se jim to stalo. Odpověď na jejich otázky je prostá, na stranách 11 až 14 najdou kompletní výsledky CKČ 2018–19, které se, ať již jako autoři nebo porotci, zúčastnili. Pokud jim Interkom přijde zajímavý, mohou si jej předplatit, stačí napsat na mail z tiráže.
Denisa „DNA“ Kancírová nám poslala stručný report o právě proběhlém Parconu / BBconu v Banské Bystrici, k tomu se vrátíme i v příštím čísle. Po dvou letech přinášíme tabulku ankety Aeronautilus, která dle mého něco říká o vývoji ve fanouškovských preferencích, a vedle toho přinášíme i info v bodech o nedávném Festivalu fantazie od Lei Schropferové, četba jejího textu vám ozřejmí rozdíl mezi technologickými skopičinami současnosti a příjemným conem starého střihu, jak BBCon charakterizovala Jolana Tichá a vlastně i Denisa.
Bulvár je i tentokrát kratší, ale nyní proto, že od vydání minulého čísla uběhl rekordně krátký čas :-).
Asi nejdelším příspěvkem čísla je první část rozsáhlého rozboru trilogie Eriky Johansenové o Tearlingu. Knihy samé dle mého nejsou natolik pozoruhodné jako jejich více než fundovaný rozbor, daleko přesahující konkrétní fantasy ságu. Text Jirky Grunta by mohl přispět do debaty o kvalitě naší recenzentské praxe, ukazuje totiž možnou metodu, a kde je metoda, tam může být i náprava dle ní.
Než ale dolistujete k Tearlingu, nepřehlédněte brilantní recenzi Ondřeje Šefčíka o Konci agentury DODO nebo recenzi kompletního vydání povídek H. G. Wellse.
Letos uplyne 110 let od vydání knihy Rusové na Marsu. Ondřej Neff o ní velmi zajímavě referuje ve Všechno je jinak, neměli bychom toto výročí přehlédnout, jak se stalo před deseti rok, tak snad už v příštím IK." - Zdeněk Rampas


OBSAH:

BBCON a PARCON 2019
Čtenářův průvodce po Interkomu
Hvězdný bulvár
Sci-fi autorka z Plzně o Chotěboři
Na prázdniny
Anketa Aeronautilus (po patnácté)
Arrakiel, Sibiel, Uriel a ti další
D.O.D.O.D.L.E D.O. Neala Stephensona
Mimořádné zpravodalství CKČ
CKČ optikou neznámého vojína
Administrace je zábava, a lidi ...
Kompletní výsledky 38. ročníku CKČ
Erika Johansenová: Osud Tearlingu
Kompletní povídky H. G. Wellse
Časem s vědou – červenec
O velkých činech vědy a techniky
Věda a vlast
Třeštění letitého popularizátora 87
Edward Luce: Soumrak západního liberalismu
DOGMA
Cena Karla Čapka 2018–19