Interkom 8-9/2019

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 328
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
"Počasí stojí za starou bačkoru, dobrý je každý důvod k pousmání, i kdyby šlo o humor černý až pračerný, tak jsme vyčerpali zásobu odposlechnutých mouder skoro do dna. Dalším důvodem je to, že jsme v minulém čísle dovydali loupežnický komiks (Kristýno, ještě jednou děkujeme), a najednou je třeba zaplnit o čtyři strany více.
Když jsme před deseti roky tak hanebně zazdili výročí vydání Metoda Suchdolského Rusů na Martu, napravujeme to připomenutím letošního 110. výročí, o knize referuje Jára Míkovec a opravdu extenzivně čerpáme z kapitoly knihy Něco je jinak Ondřeje Neffa. Saša Pavelková nám poskytla reportáž Serjoži Serjožoviče o letošním bratislavském setkání Comics salón – 365. bank. Pokud vás udivuje název akce, pak vězte, že poslední dvě slova představují jméno generálního sponzora.
V Bulváru se dovíte, jak jsme česali meruňky a jaké to je, když vám chodí knihy poštou, pozor nečtěte před spaním, bude se vám o tom zdát.
Nezklamal Ivan Adamovič a poskytl nám hned trojrecenzi současných českých a slovenských kontrafaktuálních próz. Nějak jsem loni přehlédl knihu 2084 Martina Juríka, naštěstí ji recenzovala Katarína Soyka. Dagmar Heřtová nás provede po krajině hry Kingdom Come a zhodnotí ji z kulinářského hlediska." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Comics salón – 365. bank
Čtenářův průvodce po Interkomu
Sex je jenom jiná forma čokolády
Hvězdný bulvár
Úspěchy Julie Novákové
Češi do izolace, Slováci na Tahiti?
Arzach / Hermetická garáž (Moebius)
Metod Suchdolský: Rusové na Marsu
Ondřej Neff: Něco je jinak (úryvek)
Dystopický román Martina Juríka
Poe a jeho dvě výročí i dvě sci-fi
Erika Johansenová: Osud Tearlingu
Co jedl Jindřich, syn kováře?
Časem s vědou – srpen
Příroda jinýma očima
Časem s vědou – září
Humboldtovi dědicové
Noční můry z temnot
DOGMA
Výsledky súťaže Svet na tvoj obraz
Hudba prvočísel