Interkom 9/2021

kategorie: Novinky, Časopisy
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 346
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 28
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
"K obsahu tohoto čísla:
Čeká mě pravidelná tor/tura po Krkonoších, a tak jsem začal zářijové číslo připravovat již na začátku srpna, abyste na nové číslo nečekali tak dlouho jako já na XB-1.
Čas prázdnin rozhodně nebyl nějaká okurková sezóna: Vilma Kadlečková dokončila monumentální Mycelium a tentýž den oslavila jubileum, více na stranách 4, 5, 11 a 15, poslední dva příspěvky demonstrují vznik článku pro titulní stranu z běžného nudného textu.
Neděly se jen dobré věci, fandom i tento svět opustil Egon Čierny. Více na titulní straně, kde je můj text z Egonova pohřbu, daleko lépe mluvila Františka Vrbenská, ale ta k tomu nepotřebovala papír, takže její řeč nemáme, a pak na stranách 10 a 11, kde najdete vzpomínky jeho přátel a autorů, jejichž kariéru pomohl nastartovat.
Toto číslo vzniklo částečně pod vlivem dalšího úletu Evropské komise, tentokrát nazvaného Fit for 55. Více či méně se jej dotýkají povídka Dopis dědičky a texty Co když přijde blackout? a Co nám říká současný vývoj v elektroenergetice?
Po přestávce dané nutností skládat zkoušky v Cambridge máme zase článek od Britské konzervy. Science fiction šedé eminence pojednává o tvorbě významného Putinova spojence a dává nám také nahlédnout do hlubin ruské duše. Věřte, že hodně z toho jste ani nechtěli vědět.
František Novotný v eseji Jeden z nejtvrdošíjnějších bludů historie rozebírá vznik první světové války a začátek nešťastného krátkého dvacátého století z hlediska geopolitiky a Jára Míkovec recenzuje Čornejovu knihu o Janu Žižkovi. Nepřijdete ani o recenze Iva Fencla a vědecké kalendárium Franty Houdka ani fejeton Jaroslava ­Veise a text ekonoma-scifisty Pavla Kohouta." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Čtyřicet let s Egonem Čiernym
Čtenářův průvodce po Interkomu
Účetnictví v době kovidové
Fénixcon / Parcon 4041
Hvězdný bulvár
Velká konspirace
Zemřel Egon Čierny
První dáma české literatury
Science fiction šedé eminence
Schválený bezpečný příběh
Úvaha nad starými televizními seriály
Dočkáme se posledního dílu Mycelia?
Dopis dědičky
Studené světlo hvězd
„Ještě lepší“ dějiny Česka
Jeden z nejtvrdošíjnějších bludů
Týden samé rozpaky
Věk technoskepse
Časem s vědou – září
Dvaasedmdesátníci
Petr Čornej: Jan Žižka
Co když přijde blackout?
Současný vývoj v elektroenergetice
Světelné roky
Vzpomínkový večer na Jarka
Nominace CKČ 2020–21
Slovo nad zlato