Interkom 10-11/2019

kategorie: Časopisy, Novinky
23 Kč
(sleva 10.00%)
25 Kč

ks   
Autor různí
Ilustrace různí
Cyklus Interkom 329
Vydavatel Nová vlna
Formát 17,1 x 24 cm, sešit
Počet stran 32
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
"K obsahu tohoto čísla:
V tomto čísle připomínám, že se blíží Fénixcon a týden po něm i Minicon, tak spěchám a poháním naše přispěvatele, třeba Františka Vrbenská svou reportáž psala zachvácená chřipkou, doufám, že jejich oběti nebudou marné a tiskárna a zlý osud nám zase naše ušlechtilé úmysly nezhatí.
Jako ochutnávku Fénixconu přinášíme filmovou přednášku Romana Hrušky, škoda, že se mi nepodařilo dohledat některé obrázky v tiskové kvalitě, inu co je ještě použitelné pro promítačku, už je někdy netištitelné.
Podstatnou část tohoto čísla nám pomohl naplnit Honza Křeček, sepsal své zážitky z BristolConu a poskytl nám velký rozhovor s Františkem Novotným. Ten najdete i na Sardenu (http://sarden.cz), doplněný o další materiály, tak neváhejte a nakoukněte tam. Dalším příspěvkem z dalekých krajů nás obdařil Vašek Vlk, objevil na Balkáně model Enterprise v měřítku jedna ku jedné.
Zuzka Hloušková přispěla recenzí knihy Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye a Ondřej Neff nás upozorňuje na vydání druhých Zapomenutých příběhů pozoruhodného blogera Mariana Kechlibara, který shodou okolností pochází ze země, kde Vašek Vlk objevil ono pozoruhodné (ne)létající monstrum.
Ivo Fencl recenzuje sbírku nebeletristických prací Neila Gaimana a Jára Míkovec objevuje zajímavé souvislosti mezi knihou SS-GB a brexitem.
V příštím čísle přineseme informace o Živlu 40, věnovaném SF." - Zdeněk Rampas


Obsah:

Jak jsem pozoroval BristolCon
Čtenářův průvodce po Interkomu
Backend Stories
Hvězdný bulvár
Bílcon 2019
Pouze temnota může zrodit hrdinu
S Frantou Novotným o životě, a tak
Kamil Miketa: Vůně Měsíce
Nebeletristické texty Neila Gaimana
Len Geighton: SS-GB
Československé cesty v čase
Enterprise je schovaná na Balkáně!
Časem s vědou – říjen
Když soudnost pláče
Poslové z hlubin mysli
Zapomenuté příběhy podruhé
DOGMA
Minicon 2019
Fénixcon 2019 – Brno 6. 12. – 8. 12.
Mauthausen – Ďábel v líbezné krajině