Leichenberg

kategorie: Knihy - fantastika Science fiction, Novinky
233 Kč
(sleva 10.00%)
259 Kč


VYPRODÁNO

Autor Oskar Fuchs
Obálka Žaneta Kortusová
Série Edice Fantastická Epocha
Vydavatel Epocha
EAN 9788075572387
Formát 11 x 18 cm, brožovaná
Počet stran 344
Rok a pořadí vydání 2020 (první)
Občanská válka skončila. Mnozí se vracejí domů. Mezi nimi i Gabriel Leichenberg. Pytlák, pašerák a poslední, kdo přežil z nechvalně známé XIII. pěší – trestní jednotky nasazované do nejtěžších bojů a složené z toho nejhoršího, co bylo k mání – vrahů, sadistů, dezertérů, zlodějů a jiných kriminálních živlů. Má v plánu se pomstít za události, které se v průběhu války staly v jeho rodném městě. Ovšem v cestě mu stojí nejen divoké ozbrojené bandy rabující pohraničí, jeho bývalí protivníci, kteří mezitím získali moc, ale i vojensko-politická sekce (VPS), která má s Leichenbergem své vlastní úmysly.

---

Oskar Fuchs (* 1982)
Jeden z výrazných představitelů nové, nastupující generace autorů fantastiky je důkazem, že věda a technika se mohou krásně doplňovat se snílkovstvím a fantazií. Oskar totiž vystudoval střední školu technického zaměření a v současnosti se věnuje práci v oboru. Už odmala ho ale fascinovala historie a pověsti rodného města, stejně tak celého bývalého regionu Hřebečsko/Schönhengstgau. Kromě toho má spoustu dalších zálib. Zajímá se o mytologii, kynologii, moderní technologie, vojenství, pravěk, dějiny obecně a libuje si i v černém humoru.
K psaní se dostal vlastně náhodou. První pokusy se svým rámcem daly zařadit do čisté fantasy, popřípadě sci-fi, plynule ale přešly do různých mixů, v nichž začal k doplnění akčních prvků využívat reálie a poznatky získané díky svým dalším zájmům. A zatímco spousta jeho vrstevníků se snaží k vlastní knize propracovat přes publikování povídek, on tuto fázi ignoroval, aby se jeho literárním debutem mohla stát akční fantasy Frost (2017, 2019) s výraznými prvky splatterpunku. Teprve poté si uvědomil, že bez nějakých povídek to asi nepůjde, proto se rozhodl publikovat v antologii Ve stínu apokalypsy (2018) příběh Zákon smyčky a v antologii Ve stínu magie (2019) vtipnou Zrzečku a nekromantku. Splatterpunkovými prvky se pyšní také jeho druhý román Hitokiri (2018), drsná akční jízda, kde se autor s hrdiny vůbec nemazlí, stejně jako se redaktorka při práci na rukopisu nemazlila s ním. A nejinak tomu je i v novince Leichenberg (2020), zatím posledním splatterpunkovém románu. Jeho příští dílo už prý bude víc sci-fi.