Noční můry!

kategorie: Knihy - fantastika Pro mládež, Knihy - fantastika Horory, Novinky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč


VYPRODÁNO

Autor Jason Segel, Kirsten Miller
Obálka Karl Kwasny
Ilustrace Karl Kwasny
Překlad Dana Chodilová
Vydavatel XYZ s.r.o.
EAN 9788075053138
Formát 15,5 x 21 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 376
Rok a pořadí vydání 2016 (první)
Dobrou noc, Charlie! Ale na spánek zapomeň… Za zavřenými víčky číhá strach!

Charlie Laird, žák sedmé třídy z malého městečka jménem Cypřišový Potok, se už tři měsíce pořádně nevyspal. Sotva začne dřímat, ocitne se v divném světě, kde se to hemží čarodějnicemi, skřety, hady, upíry, prostě veškerými hrůzami, jaké si lidská fantazie dokáže vymyslet. Straší tu i klauni nebo huňatí bílí králíčci! Ale jedna noční můra je ze všech nejhorší – ta, se kterou se musí Charlie vypořádat, jinak se z říše zlých snů už nikdy nedostane a navíc přivede do záhuby své kamarády, rodinu a celé město…


Jason Segel míval jako dítě noční můry a stejně jako Charlie jednoho dne přišel na to, že věci, kterých se bojíme nejvíc, nás mohou posílit – pokud máme dost odvahy se jim postavit. Jason rád hraje, tvoří, skládá hudbu a setkává se s přáteli. Někdy píše scénáře. Jindy skládá filmovou hudbu. Vaši rodiče ho asi zaznamenali hlavně jako Marshalla Eriksena v seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Noční můry jsou jeho první román.

Kirsten Miller vyrůstala v malém městě podobném Cypřišovému Potoku – jen bez toho purpurového zámku. Nyní žije a píše v New Yorku. Je autorkou knih o Kiki Strike (Kiki Strike ve Stínovém městě, CooBoo 2010).