Noční oceán

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Horory
314 Kč
(sleva 10.00%)
349 Kč

ks   
Autor Paul La Farge
Obálka Will Staehle
Překlad Petr Kotrle
Vydavatel Paseka
EAN 9788074329296
Formát 16,2 x 24 cm, vázaná
Počet stran 320
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Doktorka Marina Willetová to vůbec nemá lehké, její manžel Charlie si totiž vypěstoval závislost na autorovi hororů H. P. Lovecraftovi. Zejména je fascinován událostmi z léta roku 1934, kdy samotářský spisovatel strávil dva měsíce se svým mladým fanouškem Robertem Barlowem. Co ty dva spojovalo a co k sobě cítili? Když už si Charlie myslí, že hádanku vyřešil, vypukne skandál a on zmizí. Policie to označí za sebevraždu, ale Marina této verzi nevěří. Ve snaze zjistit pravdu se vydává po manželových stopách, které ji zavedou nejen k Futuriánům, skupině mladých autorů science fiction, ale i k Williamu S. Burroughsovi nebo k takzvanému Erotonomikonu, jenž je považován za intimní deník samotného Lovecrafta.

Ať už patříte k vyznavačům díla mistra hrůzy z Providence, nebo se setkáváte s Lovecraftovým jménem poprvé, téhle románové pokloně psychiatrii a pulp fiction podlehnete dřív, než řeknete Cthulhu.

---

"Omamný trip do zrcadlícíh se světů imaginace a reality." Newsweek

---

Paul La Farge (1970) se narodil v New Yorku, vystudoval Yale, poté vyučoval psaní na univerzitách Wesleyan a na Kolumbijské, v letech 2016-2017 přednášel literaturu jako hostující profesor na Lipské univerzitě. Jeho románové dílo je spojeno především s newyorským nakladatelstvím Farrar, Straus and Giroux, kde vydal knihy The Artist of the Missing (1999), Haussmann, or the Distinction (2001) a Luminous Airplanes (2011). Rovněž je podepsán pod souborem imaginárních snů The Facts of Winter (2005). Povídky a eseje publikoval například v magazínech The New Yorker či Harper´s.