Divné počasí

kategorie: Knihy - fantastika Horory, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč


VYPRODÁNO

Autor Joe Hill
Obálka Robin Brichta
Překlad Adéla Bartlová
Vydavatel Beta
EAN 9788073069841
Formát 15,5 x 21,1 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 400
Rok a pořadí vydání 2018 (první)
Co kdyby mrak, který vypadá jako UFO, byl opravdu UFO? Co kdyby fotoaparáty opravdu uměly krást duši? Co kdyby při dešti místo kapek začaly z nebe padat ostré střepy? Čtyři mrazivé, důmyslně propracované povídky, v nichž hraje hlavní roli děsivé nadpřirozeno i neméně děsivá realita moderní společnosti – a také hrdinové z masa a kostí, kterým budete držet palce až do poslední chvíle.

Čtyři mrazivě zábavné povídky s příchutí nadpřirozena

Momentka je znepokojivý příběh zakřiknutého pubertálního vynálezce, který se setká s děsivým „Féničanem“, potetovaným hrubiánem a vlastníkem zvláštního druhu Polaroidu, jenž při focení vymazává vzpomínky.

Mladý muž se rozhodne poprvé v životě skočit s padákem, a skončí jako trosečník na záhadném pevném oblaku, který umí číst myšlenky a plnit i ta nejtajnější přání. Vypadá to, že se ocitl V nebi – ale po několika dnech v nadýchaných mračných peřinách zjišťuje, že je odsud nepříjemně blízko do pekla.

Do Boulderu v Coloradu přijde jednoho letního dne bouřka, ale místo vody z mraků padají třpytivé, ostré jehly, které roztrhají každého, kdo se nestihl schovat. Déšť se postupně rozšíří po celé planetě a apokalyptické předpovědi konce světa začínají vypadat nepříjemně reálně.

Kellaway, hlídač v obchodním centru na floridském pobřeží odvážně zastaví masovou střelbu, protože má naštěstí Nabito. Když se však tento novodobý hrdina a zastánce svobodného vlastnictví zbraní ocitne v záři reflektorů, začnou se vynořovat nepříjemné podrobnosti. Potom se k městu přiblíží hrozivý požár, jenž se vymkl kontrole, a napůl šílený Kellaway se zbraní v ruce vyráží zúčtovat se světem.

---

„Až budete číst, mějte po ruce plášť do deště – nikdy nevíte, kdy přijde divné počasí.“ - Joe Hill