DMZ: Krvavé volby

kategorie: Novinky, Komiksy V češtině
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Brian Wood
Kresba Riccardo Burchielli
Obálka Brian Wood
Překlad Martin D. Antonín
Cyklus DMZ 06
Vydavatel BB art
EAN 9788074614019
Formát 17,1 x 25,8 cm, brožovaná
Počet stran 144
Rok a pořadí vydání 2013 (první)
NEW YORK... též známý jako Země nikoho, uprostřed druhé americké občanské války. Nezkušený fotoreportér Matty Roth je na místě a slouží jako osamělý hlas zdejších obyvatel zoufale zápasících o přežití uprostřed nejnebezpečnější válečné zóny celé planety.

Přichází Parco Delgado, „hlas lidu“, charismatický pouliční politik odhodlaný porazit vládu USA ve vůbec prvních volbách, které se v DMZ v době války odehrají. Matty Roth se rozhodl přijmout Parcův boj za svůj a vstupuje do jeho týmu, aby přidal sílu svého jména k jeho. Hranice, která odděluje novináře od jeho reportáže, se nebezpečně rozmazává – a možná mizí docela.

Scenáristovi Brianu Woodovi a výtvarníkovi Riccardovi Burchiellimu se v DMZ „podařilo redefinovat válečný komiks do podoby čehosi mnohem významnějšího a závažnějšího, než komukoliv předtím“ (BOING BOING). Ukázali nám ochromující dopad občanské války na činnost médií a korporací, přemýšlí o reakcích vojáků i civilistů. Nyní zamířili ještě výš a zabývají se rolí války v probíhajících volbách – a naopak.