Ed McBain Omnibus

kategorie: Knihy - beletrie Detektivky
269 Kč
(sleva 10.00%)
299 Kč

ks   
Autor Ed McBain
Obálka Bohumil Fencl
Cyklus 87. revír
Vydavatel BB art
EAN 9788073816964
Formát 15,7 x 21,3 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 616
Rok a pořadí vydání 2010 (první)
Postavu zdánlivě nepolapitelného zločince Hluchého představil Ed McBain celkem třikrát. Stalo se tak v době, kdy jím smyšlené zločiny a bezmocná neohrabanost policie nápadně připomínaly skutečnost: americká veřejnost byla traumatizována atentáty na vysoce postavené státní úředníky a politiky a popularita policie se pohybovala hluboko pod bodem mrazu. McBain vytvořil postavu velkého protivníka zákona, netuctového plánovače netuctových zločinů. Jeho pravé jméno nepadlo, autor mu říká „Hluchý“.


PROVOKATÉR
Bert Kling vyšetřuje běžné přepadení krásné ženy, Meyer Meyer řeší telefonické vydírání jednoho z místních obchodníků. A nejzávažnější případ polomrtvé sezony má na bedrech Steve Carella: mrtvolu v nedalekém podřadném hotelu.
Tak to dopadá, když levá ruka neví, co dělá pravá. Situaci bleskurychle ovládne Hluchý, obávaný a stále unikající protivník, který si pro své rejdy oblíbil právě 87. revír. Ti teď ale zaváhali, a než se jim podaří pospojovat jednotlivé případy, na kterých nezávisle pracovali, a zjistit, že všechny se slévají do jediného plánu, za kterým stojí právě Hluchý, je už téměř pozdě.

POLDOVÉ
Policisté z 87. revíru řeší další z neradostných, leč rutinních úkolů. I proto zpočátku podcení výhrůžný dopis, který obdrží jeden z vysokých městských úředníků. Dokonce i zástupce starosty je varován podobným anonymním dopisem. Když si neznámý jako třetího v řadě vybere charizmatického a oblíbeného starostu, Carella a detektivové z 87. revíru si musí přiznat, že jejich protivníkem není ledajaký, náhodný zločinec. Vše nasvědčuje tomu, že na scénu se vrátil Hluchý…

NENÍ HLUCHÝ JAKO HLUCHÝ
Detektiv Bert Kling z 87. revíru je zamilovaný až po uši. Jeho dívka má rudé vlasy a zelené oči a právě jí kočičí lupič vyloupil byt. Steve Carella pátrá po totožnosti mladíka, který našel špinavou smrt na kříži ve vybydleném činžáku. A do toho se vrací noční můra 87. revíru, přízrak beze jména, kapánek nahluchlý, zato s fantazií zločince, z níž detektivy mrazí v zádech.