Město lží

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč

ks   
Autor Sam Hawkeová
Obálka Greg Ruth
Překlad Alžběta Lexová
Vydavatel Host
EAN 9788075779106
Formát 13,7 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 584
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Když mě strýc poprvé otrávil, bylo mi sedm…

Jovan navenek působí jako tichý, nenápadný mladík, který se od ostatních liší jen celoživotním přátelstvím s kancléřovým okouzlujícím, lehkomyslným následníkem. Ve skutečnosti je však mistrem jedů a bylin, vycvičeným ochutnavačem, který má za úkol chránit vládnoucí rodinu. I jeho sestra Kalina za maskou vyrovnanosti a klidu ukrývá život plný lží a tajemství — z nichž některá nezná dokonce ani sám Jovan.

Když kancléř nečekaně podlehne neznámému jedu a hlavní město se ocitne v obležení, musejí Jovan s Kalinou vytáhnout do boje proti neznámému nepříteli a zachránit nejen následníka, ale také celé město a zemi. Postupně však zjišťují, že společnost, do níž se narodili a v níž vyrůstali, má dvě tváře a vedle krásy a civilizovanosti vládne jejich světu také tyranie a zrada.

Nebezpečí číhá na každém kroku a starodávní duchové země se probouzejí… a velmi se zlobí.

---

V románu Sam Hawkeové jsou akční scény napínavé a nálada mrazivá, každý zvrat a odhalení vás vede k překvapivému závěru. Město lží spojuje záhadu zamčeného pokoje se špionážním thrillerem a akční fantasy tak, že vás donutí číst dlouho do noci.
– SFX Magazine

Přesvědčivá fantasy detektivka a strhující bildungsroman. Jako kdybyste propojili Agathu Christie s Robin Hobbovou.
– The Guardian

Příběh travičů, podvodů a zrady, který jistě udrží čtenáře v napětí. Nečetl jsem mnoho knih, které obsahují tolik zvratů a jsou tak nepředvídatelné, zvláště v posledních kapitolách, jako je tento — moc se mi líbilo, jak to Sam Hawkeová napsala.
– Terry Brooks, spisovatel

---

Sam Hawkeová
je ve dne právničkou, v noci instruktorkou jiu-jitsu, ale také matkou dvou malých nindžů a paničkou dvou psů. Žije v australské Canbeře. Město lží (2018) je jejím prvním románem.