Světlo věcí konečných

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
449 Kč
(sleva 10.00%)
499 Kč

ks   
Autor James Islington
Obálka Jitka Jirásková
Překlad Milan Pohl
Cyklus Licanius 03
Vydavatel Host
EAN 9788027506330
Formát 14,8 x 21,3 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 832
Rok a pořadí vydání 2021 (první)
Závěrečný díl epické fantasy série Licanius.

Po zuřivé bitvě byla zpevněna a utěsněna Bariéra, která chrání Andarru — ale možná už je pozdě. Andarrou se nyní potulují nestvůry a Veneráti shromažďují svá vojska k poslednímu drtivému úderu.

Wirr se v Ilin Illanu pokouší udržet křehké spojenectví mezi andarrskými mocenskými klikami. Pokud selže, válka s temnými silami, jež se stahují k hlavnímu městu, bude předem ztracena.

Uvězněný a osamocený Davian mezitím v cizí zemi stojí proti zbylým Venerátům. Snaží se jim zabránit, aby zmařili Ashinu oběť, stále se však potýká s vlastním osudem a se vším, co se dozvěděl o svém příteli Caedenovi, kterého se rozhodl osvobodit.

Caeden je nucen čelit zákeřnému plánu zosnovanému před mnoha staletími. Skličuje ho, jak to celé začalo, ale mnohem víc mu láme srdce, jak to musí skončit.

---

Islingtonův styl připomíná Roberta Jordana nebo Brandona Sandersona — je svěží, rychlý, lehký a chytrý.
— Booklist

James Islington překvapil čtenáře debutovou knihou Stín věcí ztracených, na kterou navázal Ozvěnou věcí budoucích. Série přináší skvěle vymyšlený magický systém, fascinující svět s vlastní záhadnou historií a se zajímavým postavami a komplexní příběh s jasným cílem.
— Fantasyplanet.cz