Vzestup krále

kategorie: Novinky, Knihy - fantastika Fantasy
323 Kč
(sleva 10.00%)
359 Kč

ks   
Autor R. A. Salvatore
Obálka Tyler Jacobson
Překlad Kateřina Niklová
Cyklus Kodex společníků 02
Svět Forgotten Realms
Série Legenda o Drizztovi 30
Vydavatel Fantom print
EAN 9788075940360
Formát 14,5 x 20,4 cm, brožovaná
Počet stran 384
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Nad Stříbrným pomezím se stahují mračna nejen pomyslná. Po Noci lovce nepřichází úsvit, nýbrž další temnota. Vychytralé aliance se nejlépe kují pod oblohou bez slunce, a kdo nechce jít do války, ochutná drowský jed. Proč si hýčkat vlažné spojence, když jsou tu jiní, krvelačnější, bojechtivější?

Na trpaslíky, lidi i elfy se valí masy orků a jejich posil, jedna pohroma stíhá druhou a spouští sérii vzájemného obviňování. Většinou však v ohrožení ukazují prstem na někoho, kdo je v jejich očích dávno mrtvým zbabělcem: na krále Bruenora. V takové nevraživosti je těžké zformovat účinnou obranu. Jak mají města, osamocená a izolovaná, čelit nepříteli, jehož řady jsou silnější, než si kdo kdy dokázal představit? Navíc když je náhle ústy trpaslíků i lidí proklínáno jméno rodu Do’Urden, rodu, který už přece dávno neměl existovat…

To vše zní jako náročný úkol pro drowského odpadlíka Drizzta a jeho přátele. Jak se této úlohy zhostí, se můžete dočíst se druhém pokračování Kodexu společníků jménem Vzestup krále. Nejlepší potrava pro lačnou duši Drizztových věrných fanoušků i tentokrát přichází z dílny R. A. Salvatoreho, který dokáže mistrně smíchat přesvědčivé souboje, válečné scény, projevy zbabělé úskočnosti i osobní odvahy.