Jan Žižka - Boží bojovník ve jménu Husa

kategorie: Komiksy V češtině, Knihy - beletrie Historické, Novinky
359 Kč
(sleva 10.00%)
399 Kč


VYPRODÁNO

Autor Zdeněk Ležák
Kresba Michal Kocián
Obálka Michal Kocián
Ilustrace Michal Kocián
Vydavatel Edika
EAN 9788026613916
Formát 21,5 x 30,3 cm, vázaná
Počet stran 160
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
POZOR: Komiks tvoří cca třetinu obsahu knihy!

Kdo byl Jan Žižka, ví u nás každý. Ale kolik toho o jeho životě skutečně víme? A co z toho jsou historická fakta a co pouhé legendy? Většina záznamů a svědectví mapuje až posledních pět let Žižkova života. Tehdy mu pravděpodobně už bylo přes šedesát let, což byl ve středověku vskutku kmetský věk. Za pouhých pět let se stal nesmrtelnou legendou našich dějin. Jak prožil předchozích šest desítek let, drtivou většinu svého života, o tom se ví jen velmi málo. Byl Žižka geniální vojenský stratég, hrdinský bojovník, milovaný vojevůdce? Nebo to byl jen obyčejný rabiát, lupič a nelítostný vrah tisíců nevinných katolíků? V této knize snad naleznete odpověď. Šedesátistránkový komiks vás provede Žižkovými osudy v letech 1419 až 1424, kdy byl nejvýznamnější osobností začínajících husitských válek. Stostránkový doprovodný text vám celý Žižkův život a události té doby zprostředkuje v širším kontextu.

---

ZDENĚK LEŽÁK, narozen 1974 v Praze.

Novinář, publicista a šéfredaktor časopisu ABC. Absolvent Literární akademie Josefa Škvoreckého. V redakcích časopisů pro děti působí nepřetržitě od roku 1999. Zaměřuje se především na tvorbu pro děti a mládež a tematicky na moderní technologie a historii. Je autorem úspěšných titulů Karel IV. – Pán světa, Stopa legionáře, Ve jménu Husa – Zrození kalicha, Marie Terezie a její Habsburkové, Kronika bolševismu nebo 100 let Československa v komiksu.


MICHAL KOCIÁN, narozen 1960 v Praze.

Od 90. let kreslil převážně komiksy pro mládež a zabýval se knižní ilustrací, v poslední době se věnuje především kresleným seriálům s historickou tématikou z raných i moderních českých dějin. Většina z nich vznikla ze spolupráce s již osvědčenými scénáristy Zdeňkem Ležákem, Gutwirthem a Václavem Šorelem.