Krvavý cukr

kategorie: Novinky, Knihy - beletrie Detektivky, Knihy - beletrie Historické
350 Kč
(sleva 10.00%)
389 Kč

ks   
Autor Laura Shepherd-Robinsonová
Obálka Zuzana Doňková
Překlad Petra Johana Poncarová
Vydavatel Host
EAN 9788075779632
Formát 13,7 x 20,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 408
Rok a pořadí vydání 2019 (první)
Červen 1781, Anglie. Na háku v deptfordské loděnici je nalezeno tělo. Umučené k smrti a s vypálenou otrokářskou značkou.

O pár dní později přijme kapitán Henry Corsham — válečný hrdina, který má před sebou slibnou kariéru poslance v parlamentu — nečekanou návštěvu. O pomoc jej přijde požádat sestra jeho dlouholetého přítele, vášnivého abolicionisty Tada Archera. Ten se prý chystal odhalit tajemství, které by mohlo britskému obchodu s otroky způsobit nevratné škody. Tvrdil, že se ho někdo snaží zabít. A teď se po něm slehla zem…

Henry se pustí do pátrání. Jde po Tadových stopách a dostane se hluboko do nitra konspirační sítě, kterou se jeho příteli podařilo odkrýt. Ohrozí tím nejen svou politickou kariéru, ale i rodinu. Navíc se bude muset vypořádat s vlastní minulostí a riskovat odhalení, které by jej mohlo zničit. Přežije-li ovšem nebezpečí, jež na něj čeká v Deptfordu.

---

Vášnivě podané svědectví o britské účasti na obchodu s otroky, při jehož čtení cítíte napětí a zároveň vás mrazí.
- Sunday Express

Autorka plně zužitkovala dostupný materiál: vystihla dobovou atmosféru, vykreslila různorodé postavy, a navíc našla společenské téma z neblahé minulosti Velké Británie, které je podstatné i dnes.
- The Financial Times