Ta, co jde první

kategorie: Knihy - fantastika Horory, Novinky
251 Kč
(sleva 10.00%)
279 Kč

ks   
Autor Livia Llewellyn
Obálka Santiago Betancur
Překlad Roman Tilcer
Série Edice M 02
Vydavatel Medusa
EAN 9788011013851
Formát 10,1 x 17 cm, brožovaná
Počet stran 164
Rok a pořadí vydání 2022 (první)
Stroje v Becherské čtvrti ve městě Obsidie pracují přesčas a všechno se zdá poněkud vychýlené z rovnováhy. Co nevidět začne Epocha II a Ministerstvo porodnictví se už připravuje, ovšem zda bude vražedná Alex při tomto dlouho očekávaném přechodu představovat problém, nebo přínos, se teprve ukáže.

Ta, co jde první Livie Llewellynové je mistrovským příspěvkem do světa Mýtu Cthulhu.

▪ původně vyšlo roku 2015 pod názvem The One That Comes Before v antologii Briana Keenea The Daughters of Innana u amerického nakladatelství Thunderstorm Books

▪ předmluva Laird Barron

---

Co musíte vědět a na co se musíte připravit: Livia Llewellyn se s tím nemaže. Některé obrazy už z hlavy nevyženete, protože se vám vypálí do mozku. Obrňte se.
– Laird Barron, autor sbírky Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká

V obraznosti Llewellynové naleznete nejednu ozvěnu Vetřelce, barokní nádhery, která se nadouvá, hoří a rezaví a kterou lze po zásluze nazvat gigerovskou. Právě díky promyšlenosti, s níž autorka své příběhy rozvíjí, cítíme, že se rodí nová klasika. Její jazyk září smyslem pro zakázané, zvučí tepem temně božského.
– Nina Allan, Starburst Magazine

Toto je psychologický horor zaměřený na to, jak postavy deformují a ničí sebe i ostatní, aby se nějak vyrovnaly s okolním světem. Není to svět, kde vás mohou lovecraftovské obludnosti zpoza hranic vesmíru připravit o příčetnost už jen tím, že se objeví, spíš takový, kde se o ni možná radši připravíte sami pro případ, že se náhodou ukážou.
– Lila Garrott, Strange Horizons

---

Livia Llewellyn píše temnou fantasy, horory a erotickou literaturu a její příběhy se objevily ve více než osmdesáti antologiích a časopisech včetně dvou svazků The Best Horror of the Year proslulé Ellen Datlowové, antologie Year's Best Weird Fiction sestavené Lairdem Barronem a The Mammoth Book of Best New Erotica. Její sbírky Engines of Desire: Tales of Love & Other Horrors a Furnace byly nominovány na Cenu Shirley Jacksonové a další nominaci obdržela za povídku Furnace. Za povídku One of These Nights získala v roce 2020 Cenu Edgar, nesoucí jméno E. A. Poea. Autorku najdete na stránkách www.liviallewellyn.com, na Twitteru a na Instagramu.