Ztracené písně menhiru: Baludin, učedník Xartexův

kategorie: Knihy - fantastika Fantasy, Novinky
198 Kč
(sleva 10.00%)
220 Kč


VYPRODÁNO

Autor Jiří Novotný
Obálka Lucie Ondrušková
Vydavatel vlastním nákladem
EAN 9788025479957
Formát 14,7 x 20,5 cm, brožovaná
Počet stran 310
Rok a pořadí vydání 2010 (první)
Baludin jako jeden z nemnoha přežil napadení nejvýznamnější slavnosti chlapců mágů „cesty Cest“, na které se nejmladší uchazeči o čarodějné umění tradičně ucházejí o své Mistry. Následně se stává učedníkem Xartexe z rodu Strážce draků, jednoho z nejmocnějších čarodějů Říše – Kultu bílých draků.
Poznenáhlu se nám jejich očima odhaluje tajemný svět „Země dvou Sluncí“. Baludin nachází při cestách se svým Mistrem přátele a potkává své první dětské lásky a začíná si uvědomovat, že není nejpodstatnější, co nás odlišuje a rozděluje, ale naopak, co nás spojuje. A do mysli se mu začíná stále zřetelněji vtírat podezřeni, jestli je skutečně Kult bílých draků to nejlepší, co může být na Zemi dvou Sluncí. Ale dobře ví, že ve jménu „Služby“ je Xartex připraven obětovat i svůj život. A nejvyšším závazkem učedníka mágů je sdílet osud se svým Mistrem.
Do bezstarostného života plných her však plíživě vstupuje očekávání krvavých střetů, ve kterých zbrojné houfce království a říší se vydají na pochod, aby se střetly v rozhodující bitvě. Zatím jsou stále daleko, ale jejich čas se neúprosně blíží…