Vetřelci Omnibus - kniha první (A)

kategorie: Antikvariát Komiksy
5000Kč s DPH

ks   
Autor Mark Verheiden
Kresba Mark A. Nelson
Obálka John Bolton
Překlad Martin D. Antonín
Cyklus Vetřelci omnibus 01
Svět Vetřelci
Vydavatel BB art + Crew
EAN 9788073815493
Formát 16,5 x 23,6 cm, vázaná s přebalem
Počet stran 384
Rok a pořadí vydání 2009 (první)
Čtený, "ošahaný", obálka u horní hrany mírně opotřebovaná, čtením poznamenané hrany listů, jinak ale stav slušný, neobouchané rohy, obálka zašlá, místy s flíčky, ale zásadně nepomačkaná ani nepoškrábaná. Na první stránce stopy po vygumované antikvární ceně.

První kniha kompletních sebraných vetřelčích spisů přímo navazuje na události filmů… jen se tentokrát hrozba přenese přímo na Zemi. Přeživší hrdinové z filmových dílů, pohybující se na samém pokraji šílenství, musí znovu zasáhnout a pustit se do boje. Jak proti vetřelcům, tak proti sektám, které je uctívají, tak korporacím, které z nich chtějí mít dokonalou zbraň.
Jenže vetřelci nechtějí nikomu sloužit a nestojí o to, aby je někdo uctíval. Chtějí jen zabíjet.

Billie chtěla jen to, co si přejí všechny děti – hřejivý pocit bezpečí rodinného krbu a sounáležitosti lidského spojení. Místo toho se ocitla v nekončící noční můře. Wilks byl mariňák s takřka neodpustitelnou slabinou: měl srdce. Osud je nemilosrdně vrhl do poslední pekelné noci invaze vetřelců na vzdálenou vesmírnou kolonii a přinutil je společně bojovat o přežití.
O třináct let později je Wilks ve vězení a Billie v psychiatrické léčebně. Strašlivé zážitky masakru na Rimu se jí nesmazatelně vryly do paměti. Oba dva se opět setkají, aby se vrátili tam, kde se to všechno odehrálo, a konečně se vypořádali s minulostí… a s mimozemskými monstry, která jim zničila život i sny.

Komiksová série Vetřelci patří k nejvýraznějším počinům vydavatelství Dark Horse Comics. Vzala celé odvětví doslova útokem, věrně zachytila kouzlo filmové legendy a rozšířila její vesmír způsobem, kterému tleskají fanoušci Vetřelců po celém světě.

Podobně jako příběhy ze světa Predátorů, i Vetřelce nastartoval Mark Verheiden, který je u nakladatelství Dark Horse od samého začátku a je specialistou na rozvíjení filmových příběhů. Má na kontě i pár scénářů: třeba k Masce, Timecopovi, či seriálu Battlestar Galactica. Taky občas produkuje – třeba hororovou komedii My Name is Bruce. A jelikož se nemusel nechat svazovat rozpočtem, mohl rozvinout příběh do takové šířky a velkoleposti, na jakou filmaři s tehdejší trikovou technikou prostě neměli.
První jeho komiks ze série Vetřelci se objevil už v roce 1988, jmenoval se Epidemie a volně navazoval na druhý film. A zatímco filmová série směřovala spíše ke komornějším snímkům, tak komiksy rozjely vetřelcovskou ságu přesně tak, jak to bylo původně zamýšlené – s invazí na Zemi, s náboženskými fanatiky, nelítostnými korporacemi, mimozemskými civilizacemi a masivními bojovými scénami. Prostě jako velkolepý sci-fi epos.
Na Vetřelcích se podílelo mnoho opravdu zajímavých kreslířů. Vedle klasického Marka A. Nelsona se v téhle knize představí i Sam Kieth, který se později proslavil autorskou sérii Maxx – a Vetřelec je jedním z jeho prvních uměleckých počinů! Vedle něj zaujme precizní malbou Den Beauvais, který kromě Vetřelců vytváří hlavně obálky – ke komiksům ze série Star Wars, Mortal Kombat, Predátor či Starship Troopers, ke knihám Isaaca Asimova, Margaret Wiesové a Pierse Anthonyho a i k hrám na hrdiny.